Vali Gül, “Engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi önceliklerimiz arasında”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Valisi Davut Gül, Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası tanıtım toplantısında engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesinin öncelikleri arasında yer aldığını kaydetti.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’yla Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nun iş birliğinde Türkiye’de ilk defa düzenlenecek, 14’üncü Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’nın tanıtımı yapıldı.

Toplantıda konuşan Vali Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde şehir olarak çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapılacağını dile getirerek günümüzde kentlerin belirli öncelikleri olduğunu belirtti.

Engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesinin öncelikler arasında yer aldığını aktaran Gül, “Daha çok yeşil alan, daha çok spor alanlarına erişim, engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, kamu hizmetlerinde ve sosyal hayatta olabildiğince yer almasını önemsiyoruz. Bunu da en iyi uygulayan şehirlerin başında Gaziantep geliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde ilçe belediyelerimizin katkıları ile Gaziantep büyükşehir belediyesi bu saydığımız üç konuda da çok önemli çalışmalar yapıyor” dedi.

Yeşil Gaziantep ile birlikte 2023 yılına kadar 27 milyon ağaç dikilmesi hedefleniyor.

Yeşil Gaziantep ile birlikte 2023 yılına kadar 27 milyon ağaç dikilmesi, orman alanı oluşturulmasının hedeflendiğinin altını çizen Gül, “İlk etapta 6 milyon ağaçlık protokolü yapıldı. Kalanı da diğer kurumların desteği ile 2023’e kadar yapılacak. Bisiklet yolları çeşitliliği, Spor Şehri Gaziantep projesi ile spor alanlarının artması ve engellilere şehir ölçeğinde sağlanan kolaylıklar hepsi bir araya geldiğinde organizasyonun burada yapılmasına zemin hazırladı. Yapılanlar cesaretlendirdi ve bu yapılanların daha fazlasını bu şehirde yapılabileceğini göstermiş oldu. Bu kapsamda başta Gençlik ve Spor Bakanımız olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımıza Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonuna, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitemize ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, 14’üncü Dünya İşitme Engelliler Bisiklet Şampiyonası’yla birlikte Cumhuriyet Bayramı’nda çifte bayram kutlayacaklarını belirterek, “Valimizin başkanlığında ‘spor kenti Gaziantep, sporuyla yükselen Gaziantep, engelsiz Gaziantep’ dedik. Engelli engelsiz herkesin hayat bulduğu, herkesin yapmak istediği her şeyi yaptığı bir Gaziantep için yola çıktık. Engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırmak için yola çıktık. Bu gün bu yönde yaptığımız çalışmalar nasıl hızla hedefe ulaştığımızı gösteriyor. Dünya’nın en önemli etkinliği Gaziantep’te yapılıyorsa, bu hedefe hızla ilerliyoruz demektir” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Gül, “Engellilerin yaşam kalitesinin yükseltilmesi önceliklerimiz arasında”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin