Vali Gül, “Tehdit ve Şantaja Asla Müsaade Etmeyiz”

featured
Vali Gül, “Tehdit ve Şantaja Asla Müsaade Etmeyiz”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep basınındaki çürük elmalar gündemdeki yerini koruyor. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basın mesleğini tehdit ve şantaj aracı olarak kullananlara basın içerisinden de tepkiler çığ gibi büyüyor.

Uzun zamandan beri gündemde olan bu konu hakkında geçtiğimiz hafta önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. Gaziantep Valiliği, medya içerisindeki bu sorunun çözülmesi ve çürük elmaların ayıklanması için resmi sürecin başladığını açıkladı.

BİRLİKTE MÜCADELE KARARI

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, Haber Gazetesi Sahibi Ruhi Aytaç, Referans Gazetesi Sahibi Yaşar Yavuz ve Pusula Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Demir’i makamında kabul ederek basının sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ziyarette, Gaziantep basınının büyük bölümünün kamu görevi yapmanın bilinci ile sorumlu bir gazetecilik örneği sergilediği, ancak zaman zaman ortaya çıkan tehdit ve şantaj gazeteciliği ile de birlikte mücadele edilmesi gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

Vali Gül, “Tehdit ve Şantaja Asla Müsaade Etmeyiz”

ASLA MÜSAADE ETMEYİZ

Gaziantep Valiliği’nde gerçekleşen görüşmede, Gaziantep basın camiasında yaşanan sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Şantaj ve tehdit gazeteciliğinin önüne geçilmesi ve yerel medyanın daha güçlenmesi üzerine gerçekleşen görüşmede, Vali Gül, “Yerel medya demokrasinin olmazsa olmazıdır. Bu bağlamda basın camiasının yaşadığı sorunları çözmemiz gerekiyor. Toplumu doğru bilgilendiren, iletişim görevini hakkıyla yapan her basın mensubu bizim için değerlidir. Her gazetecinin kendi yayın çizgisi olabilir, buna saygı duyuyoruz. Eleştiri elbette olacak, bunu da kabul ediyoruz. Ancak, iş şantaj ve tehdit boyutuna geldiğinde, siyasetçi olsun, sanayici olsun, bürokrat olsun, vatandaş olsun, bireyin özel hayatına saldırı olduğunda buna asla müsaade etmeyiz. Devlet olarak gerekeni yaparız, yapacağız” dedi.

TEMİZ MEDYA İÇİN SÜREÇ BAŞLADI

Görüşmenin ardından, Gaziantep Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla, Gaziantep basın camiasında TEMİZ MEDYA için sürecin başladığına vurgu yapıldı. Yapılan açıklamada, “Basın camiasının sorunlarının çözümü için süreç başladı. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay ile gazeteciler Ruhi Aytaç, Yaşar Yavuz ve Mehmet Demir Valimiz Davut Gül’ü ziyaret etti. Ziyarette mevcut sorunlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu” denildi.

ÇÜRÜK ELMALAR AYIKLANACAK

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, basın camiasında yaşanan sorunu kent gündeminden çıkarmak istediklerini söyledi. Vali Gül açıklamasında, “Basın mensuplarının kendi içlerindeki çürük elmaları ayıklama konusundaki iradelerine teşekkür ederim. Gaziantep’in orta aklına güveniyorum. El birliğiyle bu meseleyi şehrimizin gündeminden çıkartacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Gül, “Tehdit ve Şantaja Asla Müsaade Etmeyiz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin