Vali Gül, “Ülkemizin haklı mücadelesinde saflarımızı daha da sıklaştıracağız”

featured
100. Yılda 100 Hayırsever Kampanyasına 2 Okul İle Yüzde 100 Destek, Vali, Gül, Başkan, Şahin, Destek, Kampanya, Narkoz, Haber
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaşanan son süreci Gaziantep özelinde değerlendirmek üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

Valilik Amfi Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ülkemizin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Vali Gül, bu mücadeleyi yaparken hem ülke hem de şehir olarak herkesin üzerine düşen görevler olduğunu kaydetti.

Gaziantep’teki kurum-kuruluşlar, basın mensupları ve 2 milyon Gaziantepli ile ülkemizin bu mücadelesine destek verdiklerini aktaran Gül, bu süreçte basın mensuplarının çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini aktardı.

Gül, yaptığı açıklamada, özellikle haberde kullanılan dil ve doğru bilginin öneminin altınızı çizerek “Sizlerin, basın mensubunun ötesinde asıl kimliğiniz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, bunun yanında Gaziantepli olmak ve bu şehirde yaşamak. Sizlerin de, bizlerin karşılaştığı en önemli olaylardan bir tanesi bilginin doğru aktarılması. Buradan çıkan bir haber bütün ulusala geçiyor. Bu haber yapılmasın anlamına gelmiyor. Haberler elbette yapılacak. Vatandaşlarımız zaten gazetenin, televizyonun dışında sosyal medya üzerinden de haberleri bir şekilde alıyor. Ama bizim haber dilimiz bu şehre, bu ülkeye katkı sunmalı. Haber dili şehre zarar verebileceği gibi cephede canıyla kanıyla mücadele eden silahlı kuvvetlerimiz, Mehmetçiğimize de zarar verebilir. Ama kullanılan dil ile onlara moral motivasyon kaynağı da olabilir” dedi.

“Çocuklarımız sosyal medyada kullanılan dilden etkileniyor”

Gaziantep’in iç, dış ve köylerden şehir merkezine olmak üzere göç alan bir şehir olduğunu belirten Gül, “Yaklaşık 1 milyon civarında 18 yaş altı Gaziantep’te yaşayan hemşerilerimiz var. Yani 13,15, 17 yaşlarında on binlerce, yüzbinlerce çocuk medyada kullanılan dilden etkileniyor. Biz hiç kimsenin çocuğunun tırnağına zarar gelsin istemeyiz” diye konuştu.

Tarihi geçmişle ilgili de hatırlatmalarda da bulunan Gül, “Nasıl ki Antep Savunmasında 6317 şehidimiz olduğunda inisiyatif, seçenek bizde değilse Çanakkale’de, binlerce km öteden gelip bizimle savaşan insanlarda tercih bizde değilse burada da tercih bizde değil. İdlip’te, Suriye’de olmamızın sebebi Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini sağlamak. Ülkemizde 3 milyonun üzerinde göçle gelen insan oldu. İdlip’te müdahale etmediğimizde 3-4 milyon yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ülkeleri cephede, silahlı mücadeleler ile zayıflatabiliyorsunuz aynı zamanda ekonomik olarak ve diğer enstrümanları kullanarak da zayıflatabiliyorsunuz. Daha da önemlisi bizim sınırımızda bir terör devleti kurmak istiyorlar. Türkiye Cumhuriyeti orda olmadığında Türkiye’deki kendi ülkemizdeki birliğimizi bütünlüğümüzü muhafaza etme şansımız yok. Oraya giderken de yüce meclisimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletvekillerimiz, istişare ederek bu kararı verdiler” şeklinde konuştu.

“Saflarımızı daha sıklaştıracağız”

Gül, açıklamasında birlik ve beraberlik mesajında da bulunarak “Bize düşen millet, devlet, vatandaş, basın olarak cephede mücadele eden askerlerimizin, devletimizin, görevlilerimizin yanında olmak. Bunu birlik ve bütünlüğümüzü muhafaza ederek, saflarımızı sıklaştırarak yapacağız. Tabi en az onun kadar toplumun moral ve motivasyona da ihtiyacı var. Bizler demorilize olduğumuzda, psikolojik üstünlüğü kaybettiğimizde cephede mücadele eden askerimize en büyük zararı vermiş oluruz. Bunun için hepimize görev düşüyor. İşimizi en iyi şekilde yapacağız ki şehir büyüsün, ülke güçlü olsun. Cephede savaşla, ekonomik, sosyal, kültürel siyasal mücadele birbirinden çok bağımsız değil. Türkiye’nin ahlaki bir mücadelesi, haklı bir duruşu var. Bunun altının doldurabilmemiz için daha çok zenginleşmemiz daha çok büyümemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Gül şöyle devam etti:

“Şehitlerimizin neden şehit düştüğünü iyi anlamamız lazım. Bin yıldır bu topraklardayız. Bin yıldır 3 milyon şehit verdik. Geçmişte bu bayrak, bu toprak, bu devlet için şehit verdik bugün de yanı sebepten şehit veriyoruz. Bize düşen şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak. Bu, her türlü farklılığımızın üstünde bir şey. Farklılıklarımız bizim zenginliğimiz. Hepimiz birbirimiz gibi düşünmek zorunda değiliz. Meselelere bakış açımız çok farklı olabilir. Ama bu meselede farklı bakış açısı lüksümüz yok. Hepimiz aynı gemideyiz”

Sosyal medya uyarısı!

Gül, yakın zamanda yaşanan intihar eden bir Suriyelinin görüntülerinin yanlış algı oluşturularak provoke edildiğini, yine sosyal medya haberlerinin çocukları karşı karşıya getirecek eylemlere sebep olabileceği noktasında uyarılarda bulunarak doğru kaynaktan bilgi alınmasının altını çizdi ve Suriyeli de olsa Türk vatandaşı da olsa suç işleyen herkese gerekli yaptırımların uygulandığını, belli suçlarda da Suriyelilerin direkt sınır dışı edildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Bizler 6317 şehidi olan gazi ve şehit torunlarıyız. İsmimizin yanında ne yazarsa yazsın, mesleğimiz, işimiz ne olursa olsun bizi biz yapan çok büyük bir değerimiz var. Gazi şehir başka bir yerde yok ve Şahinbey’in, Şehitkâmil’in torunlarıyız. Yüz yıl önce atalarımız ne yaşadıysa, yüz yıl sonra torunları olarak aynı şeyleri yaşıyoruz. Zaman değişse de kişiler değişse de vazifemiz hep aynı. Yüz yıl önce burada ikinci bir Çanakkale yaşandı, ikinci bir kurtuluş mücadelesi verildi. Çok sağlam bir duruş gösterildi. Ve bizi Gazi yapan büyük bir kahramanlık, destan yazıldı. Son yıllara baktığımız zaman Fırat Kalkanı, Zeytin dalı, Barış Pınarı ile en çok sınır şehirlerimiz olan Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa başta olmak üzere sınır güvenliğimiz ve toprak bütünlüğümüz açısından Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından önemli bir çalışma başlatıldı. Bizim açımızdan çok çok önemli. Kendi sınır güvenliğimiz, toprak bütünlüğümüz ve bizim şehrimizin emniyeti açısından bizim buradaki duruşumuzu çok sağlam bir şekilde tutmamız, geçmişten aldığımız ilhamla geleceğe yön vermemiz gerekiyor” şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.

Gaziantep’ten Birlik ve Beraberlik Mesajı

İdlip’de hain saldırı sonucu şehitlerimizin ve yaralı askerlerimizin olması ile ilgili yaşanan süreci değerlendirmek üzere önceki gün yine Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda, Gaziantep özelinde alınacak ve alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere toplantı gerçekleştirilmişti.

Vali Davut Gül başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, İlgili kurum amirleri, Mecliste grubu bulunan siyasi parti temsilcileri ve oda başkanlarının katılıları ile gerçekleştirilen toplantıda da birlik ve beraberlik mesajı verildiğine değinen Gül, şehrin tüm kesimlerinin devletinin, milletinin ve ordusunun yanında olduğuna işaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Gül, “Ülkemizin haklı mücadelesinde saflarımızı daha da sıklaştıracağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin