Vali Gül’den Katarlı iş adamlarına Gaziantep’e yatırım çağrısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vali Gül’den Katarlı iş adamlarına Gaziantep’e yatırım çağrısı

Gaziantep Valisi Davut Gül, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Katarlı gazeteciler ile bir araya geldi. Gül burada gazetecilere yaptığı açıklamada Katarlı iş adamlarına seslenerek yatırım yapma konusunda Gaziantep’ten daha iyi bir yer bulamayacaklarını belirtti.

Bir otelde düzenlenen programda sanayiden, gastronomiye, tarihi ve turistik zenginliklerinden ekonomik anlamda işbirliğine kadar Gaziantep’le ilgili pek çok konuda Katarlı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Gaziantep’in 7 buçuk milyar dolar ihracatı ile tam bir ticaret ve sanayi şehri olduğunu kaydetti.

Gaziantep’in özellikle özel sektör eliyle geliştiğini aktaran Gül, “Gaziantep’in en önemli sermayesi insan kaynağı. Gaziantep’in beşeri sermayesi çok güçlü. Gaziantep insanı ihracatı yaparken çantasına ürettiği ürünleri alarak dünyanın öbür ucunda hiç tanımadığı insanlara açık hesap ile mallarını bırakıp gelirler. Bu anlayış ile sanayisi gelişti. Sanayide üretilen ürünlere baktığımızda, halıdan, ayakkabıya, bakliyattan, kuruyemişe kadar hemen hemen her konuda üretim yapıyor. Dünya halı üretiminin yaklaşık üçte biri Gaziantep’te üretiliyor, yine ayakkabı sektöründe de durum aynı. Birçok markaya fason üretim yapılıyor. Şehrin rekabet edebilme gücü çok yüksek, her kalitede ürün üretebilecek de potansiyeli var” dedi.

“Medikal sanayi ve savunma sanayi iki öncelikli konumuz”

Gaziantep’te sanayiyi yüksek teknoloji üretecek ürünlere kavuşturmak için medikal sanayi ve savunma sanayinin öncelikler arasında yer aldığını dile getiren Gül, “Bu iki sektörde özellikle yeni yatırımların, kümeleşmenin oluşmasını, mevcut sanayi ürünlerinin de inovasyon ve ARGE’yle bir basamak daha yukarı çıkmasını istiyoruz. Markalaşarak kendi markamızla dünyada var olmak istiyoruz” diye konuştu.

“Ortadoğu başta olmak üzere bütün dünyaya mal satabilecek çok önemli bir konumda”

Gaziantep ile İskenderun arasında yapılacak tünel ile limana daha kolay ulaşılarak şehrin rekabet edebilme şansının oluşacağının altını çizen Gül, “Tünel yapılan güzergâhta İskenderun ile Gaziantep arasında yaklaşık olarak şu andaki organize sanayinin beş katı büyüklüğünde yeni bir arazide yeni bir organize sanayi kuracağız. Bu organize sanayinin Gaziantep’e uzaklığı yaklaşık 30 km, limana uzaklığı ise 70 km. Ortadoğu başta olmak üzere bütün dünyaya mal satabilecek çok önemli bir konum burası. Dolayısıyla da yatırımcılar geldiğinde yeni sanayi bölgesinde yer tahsis edebiliriz. Yeni organize sanayi bölgesi teşvik kapsamında olduğu için birçok avantajı var. O avantajlardan faydalanacak ve limana çok yakın olacak” şeklinde konuştu.

“Petrokimya alanında yatırım için önemli bir merkez”

Hem Gaziantep’in hem de Türkiye’nin petrokimya anlamında çok büyük ihtiyacının bulunduğunu vurgulayan Gül, “Şehirdeki ürünlerin önemli bir kısmı halıdan kumaşa kadar petrol türevlerinde üretiliyor. Özellikle katarlı iş adamları Türkiye’de petrokimya tesisleri düşündüğünde olağanüstü bir açık mevcut. Gaziantep İyi bir iş alan ve yatırım yapılabilecek bir yer. Dünyanın her tarafından müşterimiz var. Fabrikamız hazır. Fabrikalarımızın önemli bir kısmının yeterli işletme sermayesi yok.

Dolaysıyla da bizim şirketlerle ortaklık düşünülürse, bizim şirketlerle beraber yatırım yapılmak istenirse Gaziantep’te bu imkânlar var” ifadelerini kullandı.

“Turizm anlamında da Türkiye’nin önemli merkezlerinden bir tanesi”

Kent turizmi hakkında da açıklamalarda bulunan Gül şöyle devam etti:

“Bizim önemli antik kentlerimiz mevcut. Zeugma Antik Kenti ve bu kentten çıkarılan eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaik Müzemiz var. Burası döneminde en gelişmiş mozaiklerin yapıldığı bir merkez. Dünyanın ilk heykel atölyesi olan Yesemek Açık Hava Müzesi yine önemli antik kentlerimizden bir diğeri. Ortadoğu haritasının şekillendiği Karkamış Antik Kentimiz var. Fırat ve Rumkale önemli doğal ve kültürel zenginliklerimizden. Şu anki planlarımız arasında Rumkale’de Kapadokya’da olduğu gibi balonlar uçurmak. Nevşehir ile Gaziantep arasında uçak seferleri olacak, oraya gelen turist Gaziantep’e de gelecek. Hayvanat bahçesi ve müzelerimiz görülmeye değer önemli merkezlerimiz arasında yer almaktadır. Ama insanlar buraya daha çok yemek yemeye gelecek. Buranın baharatlarının her biri ayrı bir derde deva. Güneşi, toprağı çok verimli. Burası Gastronomi şehri Gaziantep”

“Az varsa az, çok varsa çok paylaşıyoruz”

Gaziantep’te yaşayan Suriyeliler hakkında da bilgi veren Gül, “Şehirde 435 bin Suriyeli var. Türkiye’de toplam 3 milyon Suriyeli var. Ve ilk dönemler hariç bunların hiçbiri kamplarda kalmıyor. Türkilerin gittiği okula, hastaneye gidiyorlar. Türklerin yaşadığı mahallelerde yaşıyorlar. Hem devlet olarak hem millet olarak az varsa az çok varsa çok paylaşıyoruz. 8 yıldır bu böyle devam ediyor. Suriyeli meselesi insanlığını vicdanını yaralayan bir mesele. Türkiye bu anlamda hiçbir hesap yapmadan kapılarının açtı. Dünyada da iki üç ülke hariç bu anlamda yalnız bırakıldık. Bu mazlumlara sahip çıkan ülkelerden biri de Katar. Çocuklarına bırakacakları önemli bir miras bu. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Uluslararası havaalanı inşaatının da devam ettiğini sözlerine ekleyen Gül, havaalanının bir sene içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Yaklaşık bir saat süren toplantı sonrasında Vali Gül’e misafirperverlikleri için teşekkür eden heyet, ülkelerin genelde başkentlerinin bilindiğini ama Gaziantep’in bunların dışında kendini dünyaya tanıtan bir şehir olduğunu vurgulayarak

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Vali Gül’den Katarlı iş adamlarına Gaziantep’e yatırım çağrısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin