Valilikten Silah Ruhsatlarının Yenilenmesine İlişkin Açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşıma ve bulundurma silah ruhsatlarının mevzuatta belirtilen gerekli şartları taşıması halinde her beş yılda bir yenilenmesi gerekiyor.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Silah ruhsatı için düzenlenen ve süresi 01.01.2020 tarihi itibari ile sona eren sağlık raporlarının ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edileceği belirtildi.

Gaziantep Valiliği tarafından taşıma ve bulundurma silah ruhsatlarının beş yılda bir yenilenmesi gerektiğine ilişkin yapılan açıklamada;

“Salgınının ülkemizde yayılımının önüne geçilmesi amacıyla ilgili birimlerimiz tarafından gerekli önlemler alınmakta olup, ilave olarak Sağlık Bakanlığı tarafından, silah ruhsatı için düzenlenen ve süresi 01.01.2020 tarihi itibari ile sona eren sağlık raporlarının ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edileceği belirtildiğinden kurumlar arası yeknesaklığın sağlanması ve uygulama esnasında karşılaşılabilecek sorunların önüne geçilmesi amacıyla;

Valilikten Silah Ruhsatlarının Yenilenmesine İlişkin Açıklama

1- 01.01.2020 tarihi itibarıyla silah ruhsat süreleri sona erenlerin ruhsat yenilemelerinde veya geçerli ruhsatı bulunanların yeni bir silah ruhsatı istemeleri halinde sağlık raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edileceğinden yenileme başvurusunda bulunan kişilerden yeni sağlık raporu istenilmeden silah ruhsatı düzenlenecektir. İlk defa silah ruhsatı başvurusunda bulunan ve 01.01.2020 tarihi itibarıyla sağlık raporu almamış kişilere silah ruhsatı düzenlenebilmesi için bu kişilerden sağlık raporları istenilecektir.

2- 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı olanların silah ruhsatlarını yenilemelerine ilişkin verilen 60 günlük süreden vazgeçilerek bu kişilerin eski sağlık raporları ile silah ruhsatlarını yenilemesine olanak sağlanacaktır.

3- Belirtilen süre zarfında sağlık raporlarını yenileyemediği için silah ruhsatları iptal edilen vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla başvurmaları halinde 01.01.2020 tarihi itibari ile sona eren sağlık raporları kabul edilerek yeniden silah ruhsatı düzenlenecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Valilikten Silah Ruhsatlarının Yenilenmesine İlişkin Açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin