VERGİ REKORTMENİ “MUHASEBECİLER”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VERGİ REKORTMENİ "MUHASEBECİLER"Mali Müşavirler ve Muhasebeciler 13 Haziran SMMM meslek yasasının kabulünün 24. yılını değişik etkinliklerle kutluyor.

GSMMMO tarafından vergi sıralamasında ilk 5’e giren muhasebecilere plaket takdimi ve yeni ruhsat alan muhasebecilere ruhsat dağıtım töreni düzenlendi.

GSMMMO toplantı salonunda düzenlenen törene Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Aktaş, GSMMMO Başkanı Hüseyin Özbal, SMMMO Yönetim Kurulu üyeleri ve üyeler katıldı.

GSMMMO Başkanı Hüseyin Özbay yaptığı açılış konuşmasında, meslek mensuplarının yetki ve sorumlulukları yoruma meydan vermeyecek bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, “Gerçekte var olan ancak resmiyette gözükmeyen mesleğimizin, kariyer mesleği olmasının başlangıcı olan bu temel yasanın çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep Vergi Rekortmenleri sıralamasında ilk yüzde muhasebeci olmamasına da değinen Özbay, “İlk 100’e giren meslek mensubumuz bulunmamakta, 100. Sıradaki mükellefin vergi matrafı ile mesleğimizde birinci olan arkadaşımızın vergi matrahı neredeyse yüzde 40’larda bulunmaktadır. Bu da meslektaşlarımızın gelir düzeyinin nerelerde olduğunun açık bir göstergesidir. Ayrıca Yeminli Mali Müşavirlerden ilk 100 içerisinde 20 YMM olması bizleri sevindirmiştir” ifadesini kullandı.

Özbay Mali Müşavir ve Muhasebecilerin taleplerini şöyle sıraladı;

Mükerrer bildirim talepleri kaldırılmalıdır. SMMM Meslek mensuplarının YMM sınavlarında verdiği derslerden muaf tutularak yeniden sınava girmesi sağlanmalı. Sözleşmelerdeki damga vergisi kaldırılmalıdır. (Bu konuda bakanımızın sözü vardır.)Tahsil edilemeyen ücretlerdeki KDV sorunu KDV’nin tahsilat esasına bağlanması ile çözülmelidir. Basit vergi inceleme raporlarının hazırlanmasında SMMM’lere yetki verilmeli. Denetimle yetkilendirilen Meslek mensuplarından ayrıca harç alınmamalıdır. Mali Tatil gerçek mahiyette bir mali tatile dönüşmeli, verilen beyan bildirimleri ertesi ayla birleştirilmeli.

EN BÜYÜK ANGARYA

Türkiye ekonomisinin yönlendirici olan meslek mensuplarının resmi kurumların kendilerine yüklediği sorumluluk altında ezildiğini iddia eden Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay, “Devletin bir kurumuna verilen bildirimlerin içeriğinin aynısının veya bir benzerinin bir başka kurum tarafından yeniden istenmesi mesleğimizin üzerindeki en büyük angaryadır. SGK’ya verilen işçi bildirimlerinin aynı bilgileri içerir bir şekilde kolluk kuvetlerine ayrı bir şekilde verilmesi, yine SGK’ya verilen aylık pirim hizmet belgesinde bildirilen ve çalışanın statüsünü gösteren bildirim verildiği halde aylık işgücü çizelgesi olarak tekrar İŞ-KUR tarafından tekrar istenmesi, kapasite raporlarındaki bilgilerin kodlamalarla beraber tekrar Sanayi Sicil Belgeleri için giriş yapılarak istenmesi bu angaryalara en iyi örneklerdir” dedi.

E DEVLET PROJESİ

“E Devlet projesi uygulamasında kurumlar arası iletişim ve koordinasyonun sağlanması neticesinde, bu tür sorunların bir çoğunun çözümleneceği aşikardır. Bize düşen bu tür sorunları gündemde tutup ve ilgili makamlardan çözümü noktasında takipçisi olacağız. 3568 sayılı meslek yasamızın demokratik olmayan başta TÜRMOB yönetiminin 5 YMM, 4 SMMM den oluşması hükmü değiştirilmelidir”

REKORTMENLERE ÖDÜL

Konuşmaların ardından meslek grubunda ilk 5’e girerek vergi rekortmeni olan Selahattin Durdu, Hasan Ekinci, İbrahim Zeki Mutlu, Eshabil Kısa ve M. Reşat Özkirişçi’ye oda tarafından plaket verildi. Rekortmenlere plaketlerini Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, SGK İl Müdürü Mehmet Uzun, Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Hasan Aktaş ve Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay verdi.

GSMMMO Eski Başkanı Bayram Hamiş’e odaya yaptığı hizmet ve katkılarından dolayı plaket takdim edilirken, Yeni muhasebeci ve mali müşavirlere de belgeleri taktim edildi. Törenin ardından GSMMMO salonunda üyelere kokteyl verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
VERGİ REKORTMENİ “MUHASEBECİLER”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin