Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin: “116 asistan hekim kadrosu açıldı”

Gaziantep Şehir Hastanesi
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin: “116 asistan hekim kadrosu açıldı”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin: “116 asistan hekim kadrosu açıldı”

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü yeni hizmet binasında basın mensuplarını konuk etti.

Şahin; 06.10.2023 tarihinde açılan Gaziantep Şehir Hastanesi hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.
Açıldığı günden bu yana, Poliklinik Muayenesine 40.000 hasta, Acil Servis Muayenesine 17.000 hasta, Serviste 1.450 hasta, Yoğun Bakımda ise 455 hasta yatışı yapıldığına değinen Şahin
610 hastanın da taburcu edildiğini belirtti.

Şahin, çok yoğun bir çalışma içerisinde oldukları için bazı bölümler hakkında basına düşmeyen önemli gelişmelerden birinin de Hastanenin Modern doğum odalarında dünyaya gelen 102 bebek olduğunu söyledi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin: “116 asistan hekim kadrosu açıldı”
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin: “116 asistan hekim kadrosu açıldı”

Annenin sancı ve doğum süreçlerini yaşadığı, yakını ve bebeği ile birlikte kalabileceği son teknoloji cihazlarla donatılmış tek kişilik odalarda doğum sürecini geçirdiğine dikkat çeken Şahin:
“Son teknoloji cihazlarla donatılmış 64 ameliyathanemiz mevcut olup, bugüne kadar 714 ameliyat gerçekleşti. Kalp merkezi olan hastanemizde, 8 anjıo cihazımızla toplam 371 tanısal anjıo ve 110 hastaya stent takıldı.

Önümüzdeki haftalarda kalp ritm problemlerinin kalıcı tedavisi için EPS işlemi başlayacak olup; TAVI, Mitral Balon, ASD kapama gibi eskiden açık kalp cerrahisi gerektiren işlemler anjıo laboratuvarında ‘kapalı yolla’ tedavi edilecek. Kalp Damar Cerrahi ameliyathanelerimizde (5 adet) bugüne kadar 14 By-pass ameliyatı başarı ile gerçekleştirildi” dedi.

BÖLGEDE TEK: HİBRİT AMELİYATHANE

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin, bölgedeki tek hibrit ameliyathaneye sahip olduğunun altını çizen Şahin, Şehir hastanesinde komplike ve daha yüksek riskli kalp damar cerrahi hastalarına müdahale edilebildiğini, açık kalp cerrahisi ve koroner anjiografi işlemi aynı anda yapılabildiğini söyledi.

Şehir Hastanesinde inme merkezinin hasta kabul etmeye başladığı müjdesini veren Şahin konuşmasında:
“İnme merkezimizde erken müdahale ile tedavi gerçekleştirilerek kalıcı felç riskinden kurtarılmaktadır. Hastanemizde girişimsel radyoloji ile beyin anevrizma (beyin damarlarında baloncuklaşma), beyin damar tıkanıklıkları gibi hastalarda hayati riski oluşturan acil durumlara müdahale edebiliyoruz. Yine hastanemizde Halk arasında ‘kansız anjıo’ olarak bilinen ve Türkiye deki kamu hastanelerinde 2. olarak Şehir Hastanesinde kurulan 1024 kesitli tomografi cihazı ile anjio yapılmadan kalp damarları görüntülenebilmektedir.

Kamu hastanelerinde tek ve ilk: RADYOAKTİF İYOT MERKEZİ

Kanser hastalarımızın bütüncül tedavisi için, medikal onkoloji, onkolojik cerrahi, jinekolojik onkoloji ve radyasyon onkoloji ekibi oluşturulmuş olup hasta kabulüne başladık. Nükleer tıp merkezimizde son teknoloji cihazlarla hastalarımızın tanı ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Radyoaktif iyot merkezimizin hizmete başlamasıyla ilimiz Kamu Hastanelerinde tek ve ilk merkez olarak hizmet verecektir. Endoskopi ünitemiz aynı anda 10 işlem yapacak kapasitede olup işlem için bekleyen hastalarımızın randevu süreleri kısalacaktır. 150 Yataklı Fizik Tedavi Hastanemiz Robotik Yürüme Cihazı dahil üst düzey rehabilitasyon hizmeti vermektedir.

30 makineli modern Diyaliz merkezimizde 60 diyaliz hastası tedavisini görebilmekte, tüm yoğun bakımlarda ve acil serviste diyaliz ihtiyacı olan hastalarımıza hizmet verilmektedir. Kapalı Psikiyatri servisimiz ile hastalarımıza güvenli hizmet alacakları ve sosyal yönden desteklenecekleri fiziki alanlar düzenlenmiştir. Sayın Sağlık Bakanımızın destekleri ile hastanemiz artık sadece hastalarımıza şifa dağıtmakla kalmayacak açılan eğitim klinikleri ile genç hekimler yetiştirmeye başlayacaktır. 116 Asistan Hekim kadromuzu da açtık” ifadelerini kullandı.

Devam eden yatırımlar hakkında da bilgi veren Gaziantep İl Sağlık Müdürü Şahin, Nizip Devlet hastanesinin ve 25 Aralık D. H. Ek binasının, Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin , Oğuzeli Devlet Hastanesinin, Nurdağı Devlet Hastanesinin , OSB travma hastanesinin, inşaatlarının devam ettiğini belirtti.

Bölgede ve Türkiye’de Sağlık Turizmini geliştirmek, Sağlık Hizmetlerine erişimi daha kolaylaştırmak ve Bölge illerinin sağlık hizmeti ihtiyacına destek vermek hedefleri doğrultusunda hizmet vereceklerine de değinen Şahin, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü olarak zaman zaman basın mensuplarıyla bir araya gelerek istişare edeceklerini söyledi. Şahin daha sonra basın mensuplarına Gaziantep Şehir Hastanesini gezdirdi.

 

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin: “116 asistan hekim kadrosu açıldı”
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin: “116 asistan hekim kadrosu açıldı”
Gaziantep Sağlık
Gaziantep Şehir Hastanesi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin: “116 asistan hekim kadrosu açıldı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin