“Vurun, Antepliler Namus Günüdür” Diye Başlayan Kahramanlığın 100’üncü Yılı

featured
Dr. BAKBAK'tan 19 Mayıs Mesajı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak “8 Şubat, her biri vatan için, bayrak için, namus için şehit olan göğsü aşk-ı vatanla dolu yiğitlerin Antep’i Gaziantep yaptığı bir gündür” dedi.

Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak Gaziantep’e “Gazi” unvanı verilişinin 100. yıl dönümü münasebetiyle yayımladığı mesajında;

“8 Şubat’ın 100 yıl önce “Vurun, Antepliler namus günüdür” diye başlayan kahramanlık mücadelesinin “Gazi” unvanı verilerek taçlandırıldığı gündür. Her biri vatan için, bayrak için, namus için şehit olan; göğsü aşk-ı vatanla dolu yiğitlerin Antep’i Gaziantep yaptığı gündür. Yıkılmış evlerini kendilerine siper yaparak düşmana 10 ay dayanan atalarımızın onurlandırıldığı gündür” dedi.

“Hürriyet için kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla cesaretle mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Onlar ki Antep’i Gaziantep yapan büyük mücadelenin mimarları, onlar ki bizlere bu emsalsiz mirası bırakanlardır. Onları minnetle yad ediyoruz” ifadelerini kullanan Dr. Derya Bakbak;

Dünyada “Gazi” unvanına sahip ilk ve tek şehir olan Gaziantep’i yazar Müfide Ferit Tek şöyle anlatır; “Gaziantep sen bir abidesin! Sen ikinci bir Plevne, ikinci bir Çanakkale’sin. Sen kahraman Antep, bütün bu elem günlerinin teselli, bu necat günlerinin ümidisin! Mütakere muharebe şerefi iftiharı oldun! Avrupa´nın çelik, camit ruhunu gevşeten bir secaat ateşi oldun!” demiştir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 8 Şubat 1921’de “Gazi” unvanı verilmesinden, tam 100 yıl sonra da Gaziantep’in şahlanmaya devam ettiğine değinen Dr. Derya Bakbak;

“Atalarımızdan aldığımız cesaret ve ilhamla, Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep diyerek milli mücadele ruhumuzu, kalkınma mücadelesi olarak sürdürüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada, Gaziantep ihracattaki başarılarıyla, sanayisiyle ve sosyal devlet anlayışıyla ülkemizin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Tam 100 yıl önce, nasıl tüm dünyayı kendimize hayran bırakan bir destana imza attıysak, bugün de aynı mücadele ruhuyla Gazi şehrimiz için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Vurun, Antepliler Namus Günüdür” Diye Başlayan Kahramanlığın 100’üncü Yılı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin