Washingtonpost: ABD -Kuzey Kore İddialaşması Çin’in de Huzurunu Kaçırıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Uluslararası Radyosu –  Tillerson’dan sonra ABD Başkan Yardımcısı da Güney Kore’de, iki ülkeyi ayıran sınırda Kuzey Kore’yi tehdit ediyor. Pence, tehdidi daha da “gerçekçi” kılmak için ABD’nin son Suriye bombardımanını ve Afganistan’da yaptıklarını örnek olarak gösteriyor.

ABD, Kuzey Kore’nin nükleer testlere barışçı yoldan son vermesini taleple, aksi takdirde her türlü opsiyonun masada olduğunu belirtiyor. BU durum ise, K. Kore’nin tek dostu ve “hamisi” olup ona söz dinletmekte de sorun yaşayan Çin ile ABD’yi bir diplomatik krizin eşiğine taşıyor.

Pekin’de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, çok taraflı uluslararası görüşmeler önerirken, gidişten kaygı duyan Rusya da, ABD’nin bu kez Suriye’de yaptığı gibi tek yönlü bir girişimden kaçınması gerektiğini vurguluyor.

K. Kore’ye yapılacak olası bir “ön alıcı” müdahale, kuşkusuz ki, ABD açısından Suriye’deki gibi risksiz değil, ama ABD K. Kore’nin provokasyon saydığı nükleer testlerinin sürmesine de sessiz kalma niyetinde değil. Çin ise,  ABD’nin geçen temmuz ayında Güney Kore’ye yerleştirdiği THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) sistemleri yerli yerinde dururken K. Kore’yi ikna edebilmekte zorluk çekiyor. Kısacası durum bir bilek güreşine dönmüş durumda ve bölge, hatta dünya için risk içeriyor.

Washingtonpost: ABD -Kuzey Kore İddialaşması Çin'in de Huzurunu Kaçırıyor
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Washingtonpost: ABD -Kuzey Kore İddialaşması Çin’in de Huzurunu Kaçırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin