YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR...!MHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Akdoğan; 2023 yılında 5 milyonu hedefleyen Gaziantep’in ciddi alt yapı ve trafik sorunun olacağını belirterek, yarın çok geç olmadan bu sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

MHP Şehitkamil Belediye Başkan Adayı Mustafa Akdoğan; Gaziantep’te adına tramvay denen şeyi tren olarak değerlendirdiğini, göreve geldiklerinde ilk işinin Gaziantep’te metro inşaatını başlatmak olduğunu söyledi. Akdoğan; “

Gaziantep’in trafik sorununu çözmek çok kolay . Ben tramvay yapılacağı zaman bir soru sormuştum tramvay mı yoksa metro mu diye. 2023’te 5 milyon nüfuslu Gaziantep’i hedefleyen iktidar buraya metro yapılması gerektiğini biliyordu. Alt yapının uygun olduğu belirlendi ve İspanya’dan kredi onayı çıktı. Fakat her nedense metro yapılmadı. Bunun sebebi Ak Parti içinde ki kısır döngüdür.

GAZİANTEP İÇİN YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR

Almanya’da 20-25 yıl önce yasaklanan şehir içi tren hatlarını biz Gaziantep içinde çalıştırıyoruz. Ben Gaziantep’te adına tramvay denen şeyi tren olarak değerlendiriyorum. Tramvaya karşı değilim ancak olması gerektiği gibi olursa ve çalışma şekline uygun olursa. Gaziantep’te tramvay ana arterleri tıkamış ve yolları daraltmış durumdadır. Diğer bir sorun ise yıllardır aşılamayan ve Gaziantep’in en büyük sorunlarından bir tanesi olan kaldırım sorunu. 6 metre genişliğinde kaldırımlar görüyoruz, bazen de bunun tersi çok küçük kaldırımlara şahit oluyoruz. Bizim kaldırımlarımız hiç bir zaman dünya standartlarını yakalayamadı. Bunun çözüm aslında çok basit, kaldırımları insanların geçişlerine göre düzenleyeceksiniz. Fazla kalan bölümleri de bisiklet yolları olarak değerlendireceğiz. Ara, ara bisiklet parkomatları koyacağız, ben eminim ki vatandaşlarımız yürümek yerine bisikletlerini kullanacaklar, hatta çoğunluğu bu rahatlığı hissettiğinde araçlarını da çok sık kullanmayacaktır. Eğer biz Gaziantep için 2023 yılında 5 milyonluk bir nüfus hesaplıyorsak ileride trafik sorununu çözme anlamında çok geç kalmış olabiliriz, şimdiden trafik konusunda ciddi tedbirler almamız gerekiyor. Şehitkamil Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımız bize teveccüh gösterirse ilk işimiz Gaziantep’e yakışır bir metroyu getirip, faaliyete geçirmek olacaktır.

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR...!SURİYELİLER BENİM VATANDAŞIMI SIKINTIYA SOKUYOR

Suriyelilerin gelmesiyle birlikte ev kiraları inanılmaz fiyatlara ulaştı. Suriyeli misafirlerimizin misafirlik sürelerinin çok uzaması sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Benim tahminime göre şu an Türkiye’de 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacı var. Memur, işçi, öğrenci her kesim bu durumdan negatif olarak etkileniyor. Ülkemizin vatandaşı açlık sıkıntısı çekerken, onların memleketimde sefa sürmesi, sağlık dahil olmak üzere hiç bir hizmet için ücret ödemeden yaşamaları, bununda emeklinin, engellinin maaşından, benim vatandaşımın vergisinden yapılıyor olması beni fazlasıyla üzüyor. Yapılan ve daha nereye kadar yapılacağı belli olmayan bu yardımlar geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşımızı daha da sıkıntıya sokmaya devam ediyor.

DERSANELERİN KAPATILMASI EĞİTİMİN DİBİNE DİNAMİT KOYMAKTIR

Gaziantep eğitim de sonuncu sırada. Eğitimin diplere vurduğunu görüyoruz . Kilis 2. Olurken bizim 80. Sırada olmamız bizim ayıbımız . Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü ve bizler birleşerek vatandaşlarımızla birlikte acilen eğitime bir çözüm üretmeliyiz . Türkiye’nin eğitim  alt yapısı tam olarak oturmuş değil . Alt yapısı hazır değilken dershanelerin kapatılmak istenmesinin altında ne yatıyor ona bakmamız gerekiyor . Oslo görüşmelerinin içerisinde acaba PKK’nın Mit Müsteşarı Hakan Fidan’la imzaladığı bir sözleşme mi var? Güneydoğu ve Doğu Anadolu da ki dershanelerin gençleri eğitime yönlendirerek  , gençleri dağdan indirerek eğitime kazandırmasıyla topluma kazandırması PKK’yı rahatsız etmiş olmalı ki dershanelerin kaldırılmasıyla ilgili böyle bir çalışma yapılıyor. Diyorlar ki biz  çocuğunu özel okula göndermek isteyen velilere her bir öğrenci için 2 bin TL civarında destek sağlayacağız.  Allah için insanlarımız düşünsün araştırsın, özel okulların 20 bin TL olduğu bir zamanda bu 2 bin TL’lik yardım ne kadar etkili olabilir.  1500 TL dershane parasını vermekte zorlanan insanlarımız nasıl 2 bin TL’nin üstünü tamamlayıp  özel okula çocuğunu gönderecek.  Bana göre dershanelerin kapatılmasında ki ana neden PKK ya verilmiş olan sözlerdir. Şuan da dershanelerin kapatılması Türk Toplumunun eğitiminin dibine dinamit koymaktır .

YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR...!BAŞBAKANIN SAMİMİ OLMAYAN GÖSTERİŞLER SERGİLİYOR

Başbakanın Diyarbakır’da koluna taktığı insanlara orayı Kürdistan olarak tanıtması bizi çok üzdü ve rencide etti.  2002 yılında PKK ve Türkiye vardı .  Şimdilerde ise Türkiye Cumhuriyeti, Türk ve Kürt olarak ayrıştırılmaktadır. Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır. Bizler bu topraklar için savaştık, birlik olduk, beraber şehit olduk. Türk ve Kürt diye bir ayrım yapmak ve bunları ayrıştırmak çok tehlikeli yaklaşımlardır. Başbakan Diyarbakır’da Kürdistan diyor, Edirne’de Muğla’da şehitler diye bağırıyor. Başbakan hiç bir yerde dik duruşunu gösteremiyor ve samimi olmayan gösterişler sergiliyor. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemizin ayrıştırılmasından son derece rahatsız oluyoruz . Devlet büyüklerimiz ve genel merkezimiz de bununla ilgili açıklamalarında bunu ciddi bir şekilde dile getiriyorlar.

KADINLARIMIZ BİZDEN BİR ADIM ÖNDE OLMALI

Kadınlarımız hem dinen hem sosyal yaşantımız da , hayatımızın her alanında yanımızda hatta bizden bir adım önde olması gereken bireylerdir. Biz kadınlarımıza iş imkanları sağlamak istiyoruz . İş imkanları olursa sosyallik ve üretkenlikte beraberinde gelecektir. Kadınlarımızın sosyal hayatın içerisinde olması için her türlü çalışmanın içerisinde olacağız ve destekleyeceğiz. Sosyal yaşam alanlarının genişletilmesi ve güzelleştirilmesi  , altyapı güvenliği ve eksiklerin giderilmesi , yollar ve kaldırımlar. imar alanlarının genişletilmesi için çok ciddi projelerle geliyoruz.

GAZİANTEPSPOR BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ

Gaziantepspor’un son günlerde almış olduğu başarılı sonuçlar elbette bizi sevindiriyor, ancak burada sorgulanması gereken Gaziantepspor’un bu seviyelere gelmiş olmasıdır. Sergen Yalçın futbolculuk döneminde ki başarısını , teknik direktörlük ile birleştirerek takıma bir ruh getirdi . Nasıl getirdi tabi ki motivasyonu yüksek tutarak . Genç , dinamik ve oyuncuların seviyesine inebilen bir teknik direktör oldu .  Oyuncularla birebir ilgilenerek onların nerede nasıl oynaması gerektiğini analiz ederek oyuna soktu . Ben hiçbir zaman büyük takımların taraftarı olmadım . Benim sevgim ve sempatim Gaziantepspor’adır. Gaziantep yenildiği gün ben spor programlarını ve gazetelerin spor kısmını okumak istemiyorum. Gaziantepspor bizim gözbebeğimizdir.

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Belediye başkanlığı adaylığımız için çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Şehitkamil Belediye Başkan Adaylığımız sürecinde çalışma metotlarımızın başında birebir iletişim olacaktır.  Belediye başkanlığı için anketlerimiz olacak ve halkımıza buradan seslenmek istiyorum. Lütfen net, içlerinden geldiği gibi cevap versinler. Mahallede, sokaklarında, evlerinde ne gibi sorunlar var, bizlerden beklentileri neler, bunları bizlerle paylaşsınlar ki biz de ona göre çalışmalarımızı belirleyelim. Biz vatandaşa hizmet için bu göreve talip olduk ve asıl olan onların sorunları çözmek olacaktır. Benim sloganım “ Birlikte Yönetelim “ toplumun her bireyine ayrıştırmaksızın kapımız sonuna kadar herkese açık olacaktır. Benim şirketimde bile toplumun her ferdine kapım açıktı, asla ve asla kapıya gelen insanı kabul etmemek gibi bir hataya düşmedim. Şehitkamil Belediye Başkanı olduğum günde bunun böyle olacağından tüm vatandaşlarım emin olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR…!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin