Yazar Ahmet Ümit 45 yıl önce oturduğu sıralara yeniden oturdu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ahmet-umit-diplomaTürkiye’nin dünyaca ünlü roman yazarı Ahmet Ümit, memleketi Gaziantep’te yaklaşık 45 yıl önce mezun olduğu Ahmet Çelebi İlkokulu’nu ziyaret etti.

Burada mezun olduğu döneme ait diploma defterinde notlarını ve fotoğrafını gören Ümit, duygu dolu anlar yaşadı.

Ahmet Çelebi İlkokulu müdürü Memduh Cihan’ın daveti üzerine okulu ziyaret eden yazar Ahmet Ümit mezun olduğu okulda yine aynı sıralara oturarak öğrencilerle sohbet etti.
Bir dizi etkinlik için memleketi Gaziantep’e gelen Ümit’in duraklarından birisi de Kocaoğlan Mahallesi’nde bulunan ve 45 yıl önce mezun olduğu ilkokul oldu. Okul Müdürü Memduh Cihan’ın davetiyle okula giden Ümit’e 1971 yılına ait diploma defteri gösterildi.
“Merdivenlerden çıkarken Küçük Ahmet’i gördüm diyen yazar Ahmet Ümit, “50 yıllık bir yolculuk yapmış oldum. Çocukları görünce de çok etkilendim. O zamanlarda şehrin merkezi biraz da buralardaydı. Zengin ve yoksullar yoktu. Ortalama bir hayat vardı. Kendi yağında kavrulan ama insanların birbirini sevdiği, paranın çok da egemen olmadığı maddi değer yargılarının daha az egemen olduğu, daha çok komşuluk hemşerilik, dostluk duygularının, akrabalık duygularının daha güçlü olduğu güzel bir dünyaydı.” dedi. Okula ilk geldiği günü hatırladığını belirten Ümit, “O zaman gelip kürsüye oturmuştum. Böyle yukarılara çıkma isteği varmış. Öğretmenim de beni sırama oturtmuştu” ifadelerini kullandı.

memduh-cihan

Ümit, “Burası zengin insanların yaşadığı bir semt değil. Genelde dar gelirli velilerimizin çocukları buraya geliyor. Okulun bir kütüphanesi yokmuş. Kütüphane yapalım dedik. El birliğiyle koridora bir kütüphane oluşturacağız. Kitapları da yollayacağım. Bizi yetiştiren bu okula katkımız olsun” diyerek kendisini davet eden okul müdürüne teşekkür etti.

“Elveda Güzel Vatanım” isimli kitabını imzalayarak okul öğretmenlerine hediye eden yazar eski sınıfına giderek oturduğu sıralara yeniden oturdu.Burada bir süre öğrencilerle sohbet eden yazara Okul Müdürü ve öğretmenler, diploma defterinde fotoğrafı, notları ve okul görüntüsünün yer aldığı bir tablo hediye etti.

Öğrencilerle  hatıra fotoğrafı çektiren yazar Ahmet Ümit  Gaziantep için ne gerekiyorsa elinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yazar Ahmet Ümit 45 yıl önce oturduğu sıralara yeniden oturdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin