Yemek Borusu olmayan bebeğe mideden yemek borusu yapıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

hatem-hastanesiA.Mine ve Mesut Karakaş çiftinin bebekleri Ayaz Baki isimli bebek 27 Aralık 2015 tarihinde normal doğumla 36 haftalık olarak Özel Hatem Hastanesi’nde dünyaya geldi.Ayaz bebek solunum sıkıntısıyla hemen Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne yatırıldı.

Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Ergün Parmaksız’ın  yönetiminde bebeğin tahlil ve tetkikleri yapıldı.Yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda bebeğin yemek borusunun olmadığı ( İzole Özefagus Atrezisi) tespit edildi. Bunun üzerine Op. Dr. Parmaksız bebeğin ameliyat olmasına karar verdi. Hastanın İzole Özefagus Atrezisi olduğu kesinleştikten sonra batın (karın ) açılarak mide yukarıya yani göğüs boşluğuna çekildi. Bu kısım uç uca onarılarak mideden yeni yemek borusu yapıldı. Daha sonra bebekte Volvulus (Barsak dolanması) tespit edilerek Kolostomi açıldı.

Operasyondan 15 gün sonra iyileşerek ağızdan beslenmeye başlayan bebeğin Babası Mesut Karakaş yaptığı açıklamada ‘’Bebeğimizi beslenirken görmek bizi çok mutlu etti. Çünkü yaklaşık bir aydır bebeğimizi kucağımıza alıp sevinemedik. Bebeğimizi o şekilde görmek ve acı çektiğini bilmek bizi çok üzdü. Ama Doktorumuz Ergün Bey bize her zaman moral verdi, çekinmeden kendisine ulaştık. Yoğun Bakım ekibi özellikle de hemşireler  çok özverili çalıştı. Hatem Hastanesi çalışanlarına bebeğimizi bize sağlıklı bir şekilde teslim ettiği için çok teşekkür ederiz’’ dedi.

Op. Dr. Ergün Parmaksız ‘’Bu tür hastalığı olan bebekler tükürüğünü yutamadıkları için tükürük direkt akciğere gitmekte ve orada ciddi enfeksiyonlara sebep olmaktadır. Bu tür vakalar ilerleyen zamanlarda hayati tehlikeye sebebiyet vermektedir. Bebeğimizin ameliyatı 2 saat sürdü. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bebeğin gerek ameliyatta, gerekse ameliyattan sonraki sürecinde takibini yaparak ekip olarak en iyi hizmeti vermeye çalıştık. Bebeğimizin şu anda sağlık durumu iyi. Hastamızı takip etmekteyiz. Bu benim Hatem Hastanesi’nde ilk, Gaziantep’te de ikinci operasyonum. İlkini burada geçen aylarda özel bir hastanede gerçekleştirmiştim ’’ dedi.

Yemek Borusu olmayan bebeğe mideden yemek borusu yapıldı
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yemek Borusu olmayan bebeğe mideden yemek borusu yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin