Yılmaz, ‘Tecavüzcünün yeri nikah masası değil, idam sehpasıdır’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Kilis Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, Türk Ceza Kanununda, Cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine tepki göstererek, ‘Tecavüzcünün yeri nikah masası değil, idam sehpasıdır” dedi.
Türk Ceza Kanununda, Cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeyle ilgili olarak Kilis Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Halil Yılmaz  açıklamalarda bulundu.
Yılmaz, “Kendi evladını tecavüzcü ile evlendirmeye razı gelmeyecek vekillerin milletin evlatlarına tecavüzü meşrulaştırması kabul edilemez” dedi.
Kilis Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Halil Yılmaz  , kamuoyunun tepki gösterdiği önergeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz yaptığı açıklamada, “TBMM’sine AKP’li milletvekilleri tarafından skandal bir öneri sunuldu. Önergeye göre; tecavüze uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi durumunda ceza ertelenecek. Önerge AKP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Muhalefet partilerinin ‘MHP ve CHP’ açık oylama talebi üzerine yapılan ikinci oylamada yeterli sayıya ulaşamayan önerge salı günü tekrar görüşülecek. Böyle bir rezaleti kabul etmeyeceğiz! Özge Can Aslan’ın daha kanı kurumadı, kendi evladını tecavüzcü ile evlendirmeye razı gelmeyecek vekillerin milletin evlatlarına tecavüzü meşrulaştırması kabul edilemez” dedi.
TARTIŞILAN ÖNERİNİN TAM METNİ
“Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesini arz ve teklif ederiz. “(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yılmaz, ‘Tecavüzcünün yeri nikah masası değil, idam sehpasıdır’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin