Yılmazkaya, “Sağlık Çalışanlarımızın Fedakârlığı ve Üstün Gayret Sayesinde Bu Süreci Aşacağız!”

featured
Kripto Para Üzerinden Rüşvet
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Sağlık Bakanlığının tüm çalışanlarını ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı tebrik eden CHP’li Vekil, Sağlık Bakanı Koca’nın corona virüsle mücadele kapsamında aldığı önlemler ilgili bugüne kadar süreci iyi idare ettiğini belirtti.

“Önce insan” anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi Türkiye Cumhuriyetinin öncelikli meselesi olmalıdır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Dünyayı kasıp kavuran bu corona virüsü sağlığın ne kadar önemli bir etken olduğunu hepimize gösterdi. Dünyanın birçok önemli kentinde hayat durma noktasına geldi. Bırakın ticareti insanlar dışarıya çıkmaz oldu. Ülkeler, başka bir ülkenin vatandaşını kendi topraklarına almamak için kapılarını kapatıp, vatandaşlarının yurtdışı seyahatlerini durdurdu.

Corona virüsü küresel ekonomiyi etkilediği gibi ülkemizi ve bölgenin ticaret merkezi olan Gaziantep’imizi de derinden etkiledi. Komşu ülkeler başta olmak üzere dünyadaki birçok ülke ile ticaret yapan ilimiz olumsuz etkilendi. Konu sağlık olunca, insan hayatı olunca, para ve ticaretin hiçbir anlamı olmadığını ifade etmek isterim.

Dünya genelinde yaşanan bu salgın Sağlık sistemimizin aksayan yönlerinin düzeltilmesi ve yurttaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulması, uzun, verimli ve kalıcı çözümler üretilmesi adına idarecileri pozitif yönde etkilediğine inanıyorum.

Her alanda çağdaş uygarlığın güçlü ortağı olma hedefiyle kurulan Cumhuriyet’le birlikte, sağlık hizmetlerinin en etkin ve yaygın biçimde halka ulaşması ilke edinilmiş, Türk tıbbı, doktorlarımızın ve diğer sağlık personelimizin gösterdikleri üstün çabalarla dünyadaki gelişim ivmesine paralel bir gelişim sergilemiştir. Bilim adamlarımız bugün, yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde önemli çalışmaları ve başarılarıyla hepimizi gururlandırmaktadır. Tüm bu olumlu gelişmelere karşın sağlık sistemimizin aksayan yönleri bulunduğu ve yurttaşlarımız ile doktorlarımız başta olmak üzere sağlık personelimizin çözüm bekleyen birçok sorunu olduğu da göz ardı edilmemelidir. Ne yazık ki son dönemlerde hekimler bayram havasından uzak, buruk bir biçimde 14 Mart’ı kutlamaktadırlar. Bunun nedeni uygulanan sağlık politikalarının vatandaşlarımızı ve hekimleri mağdur etmesidir. Hükümetin sağlık politikaları ne yazık ki sağlık hizmetlerini ticarileştirmekte, hekimlerin mesleki geleceğini ve toplumun sağlık hakkını belirsizlik içinde bırakmaktadır.

Maalesef hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet tarihte hiç olmadığı kadar artmıştır. Hekime yönelik şiddetin önlenmesi birinci önceliğimiz olmalı. Canımızı ve hayatımızı emanet ettiğimiz, büyük bir özveri ile görev yapan hekimlere şiddet asla kabul edilemez. Hükümeti sağlık konusunda daha duyarlı olmaya, hekimlerimizi ötekileştirmemeye davet ediyorum.

Günlük politikalarla yürütülemeyecek kadar yaşamsal öneme sahip sağlık sektöründe yaşanan sorunlar, yalnızca doktorları ve sağlık çalışanlarını değil, tüm toplumu yakından ilgilendirmektedir.14 Mart’ın yalnızca sorunların dile getirildiği bir gün değil, yüce mesleklerinde sevgi ve gönül bağıyla çalışan doktorlarımızın sorunlarının çözümü konusunda umutların arttığı bir bayram olarak kutlanması gerek.

Corona virüsü tehlikesine karşı yine doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın özverisi ile bu kötü süreci aşacağımıza inancım tamdır.

Bu anlayış ve inançla; meşakkatli mesleğimizi insan onuruna yakışır şekilde yerine getirmeye çalışan, Ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabırla, fedakârca ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın ve değerli meslektaşlarımın“14 Mart Tıp Bayramı” kutluyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yılmazkaya, “Sağlık Çalışanlarımızın Fedakârlığı ve Üstün Gayret Sayesinde Bu Süreci Aşacağız!”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin