YKS ’nin ilk oturumu TYT sona erdi

featured
YKS ’nin ilk oturumu TYT sona erdi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS ’nin ilk oturumu TYT sona erdi

ÖSYM tarafından 81 il ve Lefkoşa’da düzenlenen, 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu TYT, 10.15’te başladı. 120 soru sorulan ve 165 dakika süren sınav, 13.00’de sona erdi. 11 bin 477 binada, 202 bin 356 salonda uygulan TYT oturumunda 465 bin 18 kişi görev aldı. Sınavdan çıkan adaylar, TYT’ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sınavın güzel geçtiğini söyleyen Hasan Vural, “Sayısal kısımları pek beceremesem de sözel kısımlardan gayet güzel ve mutlu şekilde ayrıldım. Kendime net hedef koyamadım. İşin aslı gazetecilik istiyordum. Kafamda net bir üniversite profili yok. Bu sene derse motive olamadım. Yarınki sınav için umutluyum, bugün kolay geçti, zorlayacak bir sınav gibi gelmedi” dedi.

Sınavda çok fazla boş soru bıraktığını aktaran Seray Kaleli, “Onun dışında güzel geçti, iyi not alacağıma eminim. Yeteri kadar çalıştığımı düşünüyorum. Hedefim anestezi. Yarınki bugünden daha güzel geçecek” diye konuştu.
Eray Şanlı ise yurt dışında okumak istediğini belirterek, “Sözel olarak daha ağırlıklı çünkü sayısalım o kadar da iyi değil. En yükseği yapmayı hedefliyorum. Gayet hazırlıklı geldim. Lisede 3 ay Portekiz’e gittim” ifadelerini kullandı.
Sınavın olumlu geçtiğini dile getiren Arda Özcan da “Yeteri kadar yaptığımı düşünüyorum. Bu yıl diğerlerine göre kolay olacağı söyleniyordu, öyle de oldu. İlk defa girdiğim için bir şey diyemeyeceğim ama benim için iyi geçti. Hedefim psikoloji. Şu anda daha çok Kıbrıs tarafını düşünüyorum” cümlelerine yer verdi.

Çağan Kılıç ise sınava çok çalışmadığını anlatarak, “Ben çok çalışmadığım için iyi geçmedi ama sorular kolaydı, ben de yapabildim yarısını. Ankara içinde bir yer tutturmak, büyük hedefim yok. Yarınki sınavdan beklentim daha az. Bu kolaydı çünkü. Denemelerden daha kolaydı. Bu sene tercih yaparım muhtemelen” dedi.
Adaylar, sınavın sona ermesinin ardından aileleriyle sarıldı, duygu dolu anlar yaşandı.
YKS’nin ikinci oturumu olan AYT ve üçüncü oturum YDT ise yarın yapılacak.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YKS ’nin ilk oturumu TYT sona erdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin