“YouStartup Girişimcilik Zirvesi” GAÜN’de gerçekleşti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi ile Gaziantep TEB Girişim Evi işbirliğiyle GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’nde “YouStartup Girişimcilik Zirvesi” gerçekleştirildi. Zirvenin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Türkiye olarak petrol, altın ve çok büyük katma değer kazandıracak zenginliğimizin olmadığını belirterek, “En büyük zenginliğimiz ülkemizdeki genç ve dinamik kuşaklar yani insan gücümüz” dedi.

Bu insan gücünü aktif halde tuttuğumuz, onu toplumun ihtiyaçlarına ve gelişen dünya trendlerinin ihtiyaçlarına uygun olarak alt yapılarla donattığımız müddetçe doğal zenginlik açısından büyük kaynaklarımız olmasa da dünyada rekabet edebilecek ülkeler arasındaki yerimizi hem koruyacak hem de üst seviyelere çekeceğimize inandığını ifade eden Prof. Dr. Bedir,  ülkemiz açısından bu tür faaliyetlerin insan gücünün ekonomiye kazandırılması için çok büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

“Gaziantep Üniversitesi olarak, ilgili ofislerimiz ve şirketlerimizle kamu, üniversite ve bunların altyapısını oluşturan, paydaşları olan insanlarımızla birlikte ülkemizi bir adım daha ileriye taşımak ve ülkemizin dünya ülkeleri içinde rekabet gücünü artırmak istiyoruz” diyen Prof. Dr. Bedir şunları söyledi: “Bu tür konferans ve etkinliklerin hepsi birer kıvılcım. Bu kıvılcımlar bir araya geldiğin de eminim ki büyük bir alev olacaktır. Bu alev de ülkemizin refahı ve kalkınması için büyük hamlelerin altyapısını oluşturacaktır. Bugün gerçekleştirilecek olan youstartup birlikteliğin en büyük çıktısı girişimciliği profesyonel olarak yapan, bu konuda hikayesi olan mentörlerin sizlerle buluşmasını sağlamasıdır. Gaziantep Üniversitesi olarak siz girişimci arkadaşlarımızın daima arkasında olacağız ve sizleri destekleyeceğiz. Ülkemizde genç dinamik nüfusu harekete geçirilmesi lazım. Bu gençlerin toplumun hizmetine talip olacak duruma getirmek gerekiyor. Herkesin değil kimsenin göremediği fırsatları görüyorsanız siz bir girişimcisiniz.”

 

Sözlerime son verirken, bu ve buna benzer tüm etkinliklerimize desteklerinden dolayı üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr.Ali Gür hocamıza  teşekkür ediyorum. Kendisi il dışında olduğu için bu etkinliğimize katılamadı ama sizlere selamlarını ileterek, etkinlik kapsamındaki çalışmalarınızda başarılar diledi ve başta ülkemize olmak üzere üniversitemize katkı sağlayacak bu tür etkinliklerin destekçisi olduğunu bir kez daha yineledi.

 

YouStartup Girişim Fikir Projesinin Sahibi Erdal Gökhan Güneş ise girişimciliğe nasıl başladığının hikâyesini paylaşarak, YouStartup hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Açılış konuşmaları sonrasında; Girişimcilik ve Girişim Nasıl Kurulur?, Melek Yatırımlar ve Girişim Fonları konularında paneller düzenlenirken, Başarılı Bir Girişim Örneği, Kamu Destekleri ve Hibe Programları, Startup Hukuku, TEB Girişim Evi, TARGET ve Girişiminizi ABD’ye Taşıyın konularında gün boyu süren sunumlar yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“YouStartup Girişimcilik Zirvesi” GAÜN’de gerçekleşti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin