YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA İÇİN “DAÜ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA İÇİN “DAÜ”Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2011-2012 Akademik Yılı Bahar döneminde Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülmekte olan yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci kabul ediyor.
DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Elvan Yılmaz, 2011- 2012 Akademik Yılı Güz döneminde açılan Pazarlama Yönetimi yüksek lisans programı ve Turizm İşletmeciliği doktora programının yanında bu dönem açılan İşletme doktora programına ve Bilgisayar Mühendisliği tezsiz yüksek lisans programına da öğrenci kabul edileceğini bildirdi.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA İÇİN “DAÜ”Prof. Dr. Yılmaz, toplamda 22 tezli, 13 tezsiz yüksek lisans ve yeni açılan İşletme doktora programı ile birlikte 17 doktora programına öğrenci kabul edileceğini belirterek yüksek lisans ve doktora öğrencisi sayısında geçen yıla göre %40 oranında ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti. Yüksek lisans programlarına başvuracak adayların lisans derecesine, doktora programlarına başvuracak adayların ise yüksek lisans derecesine sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Açıklamada adayların İngilizce düzeylerini gösteren TOEFL veya dengi bir sınav sonuç belgesi sunmalarının beklendiğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, DAÜ İngilizce Yeterlik koşullarını sağlayacak geçerli bir belge sunamayan adayların 9 Şubat 2012 tarihinde İngilizce Hazırlık Okulu tarafından yapılacak olan sınava alınacağını belirtti. Prof. Dr. Yılmaz, İngilizce düzeyi yeterli olmayan öğrencilere DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu tarafından Lisansüstü İngilizce Destek programı sunulduğunu da vurguladı.

Başvuruların en geç 3 Şubat 2012 tarihine kadar http://emu.edu.tr/applyonline adresinden online olarak yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz, başvuru koşulları ve programlar hakkında daha fazla bilginin Enstitü Müdürlüğünden veya ilgili bölümlerin bölüm başkanlıklarından elde edilebileceğini aktardı. Lisansüstü eğitimin yalnızca akademik kariyeri hedefleyenler için olmadığını belirten Prof. Dr. Yılmaz, lisansüstü eğitimin mesleki gelişim açısından da son derece önemli olduğunu aktararak günümüzün değişen ve gelişen toplumlarında mesleki başarıda önemli rol oynayan etkenlerden biri olduğuna dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA İÇİN “DAÜ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin