ZEYTİNYAĞI TADIM EĞİTİMİ YAPILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ZEYTİNYAĞI TADIM EĞİTİMİ YAPILDIGaziantep Ticaret Borsası ve Zeytindostu Derneği ile ortaklaşa düzenlenen Zeytinyağı Tadım Eğitimlerinin 6.sı katılımcılara sertifika verilmesi ile tamamlandı. Üretici ve tüketici farkı gözetmeksizin, her kesimin zeytinyağı tadım kriterleri konusundaki bilincinin arttırılması ve zeytinyağının duyusal kriterleri açısından tanıtımının yapılması amacıyla düzenlenen eğitimin çok başarılı geçtiğini belirten Zeytindostu Tadım Eğitimi Koordinatörü Serdar Öçten ÜNSAL ve Birsen PEHLİVAN, zeytinyağının tat ve koku açısından sınıflandırılabilmesi için yapılan bu eğitimde zeytinyağının sıkım aşamaları ve bu aşamaların zeytinyağının tadına olan etkisi ve zeytin yetiştiriciliğin zeytinyağı tadına olan etkisinin anlatıldığını belirttiler. Öğleden sonra zeytinyağı tadım uygulamasına geçildi. Olumlu özellikleri olan meyvemsilik ve acılık özellikleri öğretildi. Kusur olarak kabul edilen diğer kokuların varlığı uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılar kusurlu ve kusursuz zeytinyağını ayırabilecek yeteneği kazandılar.

Eğitimin ardından Zeytindostu Derneği Başkanı Mustafa ALHAT katkılarından ve desteklerinden ötürü Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ÇELİK’e plaket verdi. Mustafa AHLAT plaket takdiminin ardından bu tarz eğitimlerin her ay düzenli olarak Türkiye’nin farklı bir ilinde yıl boyu devam edeceğini bildirerek; “Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Zeytinyağı Tadım Eğitim’lerinin 6.sını bu ay Gaziantep Ticaret Borsası’nda gerçekleştirdik. Çok verimli bir eğitim oldu. Desteklerinden ve misafirperverliklerinden ötürü Yönetim Kurulu Başkanımız Ömer ÇELİK’in şahsında tüm Borsa personeline teşekkür ederim. Ayrıca Borsamız üyeleri ve derneğimizin yönetim kurulunda ki çalışma arkadaşlarım Şerif SELÇUK’a ve Murat ÇETİN’e de ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer ÇELİK yaptığı değerlendirmede bölgemizde çokça yetiştirilen zeytin ve zeytinyağının kalitesini ve ekonomik değerini arttırma adına çok güzel bir çalışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Alınan eğitimlerin ardından katılımcıların zeytinyağı üreticiliğinde daha iyi ürünler elde edeceklerine inandığını söyleyen Başkan ÇELİK zeytinyağı sektörüne yönelik olarak desteklerini her zaman sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılara Zeytindostu Derneği Zeytinyağı Tadım Eğitimi katılım sertifikası verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ZEYTİNYAĞI TADIM EĞİTİMİ YAPILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin