Zorlu Enerji’den güvenli ve verimli doğal gaz kullanımı için önemli uyarılar

featured
Zorlu Enerji’den güvenli ve verimli doğal gaz kullanımı için önemli uyarılar
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zorlu Enerji’den güvenli ve verimli doğal gaz kullanımı için önemli uyarılar

 Kışın yaklaştığı günlerde kullanıcılara doğal gazın güvenli ve verimli kullanımı konusunda önemli açıklamalarda ve uyarılarda bulunan Zorlu Enerji, doğal gaz tüketimi ile ilgili olarak tüketicileri bilinçlendirmeye devam ediyor. Yaklaşan soğuk havalar ile birlikte artan doğal gaz tüketimi, alınacak etkili önlemler, doğru kullanım alışkanlıkları ile birleştirilerek başarılı bir formül ile makul düzeylerde tutulabilir. Böylece can ve mal güvenliği sağlanırken enerji tasarrufu sağlanabilir. Gaziantep Haber

Birçok yakıt türüne göre çevreci ve güvenli olan doğal gazın doğru şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çeken Zorlu Enerji, bu konuda yapılacaklar listesinin başına; kış öncesi cihaz ve tesisat bakımlarını işin uzmanı olan cihaz bakım yetkili servislerine yaptırmayı koyuyor.

Can ve mal güvenliğinin öncelik olması gerektiğini ifade eden Zorlu Enerji, doğal gaz yakıtlı cihazlarımızın bulunduğu ortamda yer alan havalandırma menfezinin kesinlikle kapatılmaması gerektiğini önemle belirtiyor. Havalandırma menfezlerinin kombiler için değil açık yanmalı olan ve bulunduğu ortamın havasını kullanan ocaklar için gerekli olduğunu, havadan hafif olan doğal gazın kaçak veya sızıntı durumunda da oda içinde birikmesinin menfezler ile önlendiğini ekliyor.

Zorlu Enerji’den güvenli ve verimli doğal gaz kullanımı için önemli uyarılar

Yanısıra kombi baca bağlantılarında sızıntı kontrollerini yaptırılmasının da asla ihmale gelmeyecek bir konu olduğunu belirten Zorlu Enerji, doğal gaz cihaz üreticileri tarafından söylenen her kış öncesi servislerce yapılan bakımların, yetki belgeli servislere yaptırılması, aksi halde arıza olarak kullanıcılara geri döneceğini vurguluyor.

Zorlu Enerji, arızadan kaynaklanacak kazaların önüne geçmek ve cihazın yüksek performansta çalışmasını sağlamak için binalarda dış cephe ve sıcak su ile kalorifer borularının yalıtımını yapmak, pencerede ısı cam kullanmak gibi küçük ama etkili tedbirlerin alınması gerektiğini söylüyor.

Termostatların tasarruf sağlamak amaçlı kullanılması gereken yöntemlerden biri olduğunu belirten Zorlu Enerji, termostatların doğru bir şekilde kullanılması ile alışkanlıklara da bağlı olarak tasarruf sağlanabileceğini belirtiyor ve termostatların, oda sıcaklığını doğru hissedebileceği iç duvar, oda içi gibi bir yere konumlanması gerektiğini ifade ediyor.

Zorlu Enerji son olarak, doğal gaz tüketicilerini ortamda gaz kokusu almaları halinde sayaç önünde bulunan vanayı kapatmaları, kapı ve pencereleri açarak ortamı havalandırmaları, yakıcı cihazların tamamını kapalı konuma getirdikten sonra ortamı terk ederek “187 Doğal Gaz Acil Hattı” nı aramaları yönünde uyarıyor.

Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zorlu Enerji’den güvenli ve verimli doğal gaz kullanımı için önemli uyarılar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin