‘’İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU’’ TANITILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘’İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU’’ TANITILDIGaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında her işyerlerinin, işyeri hekimi ve işyeri güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunda olduğunu belirterek, ‘’Uygulamanın 5 yıllık sürece yayılmasını, işyeri sağlığı uzmanları yetiştirilmesi konusunda sürecin kısaltılmasını talep ediyoruz’’ dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep Dedeman Hotel’de düzenlenen seminerde, ‘’İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’ ‘ tanıtıldı.

‘’İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU’’ TANITILDI

Konukoğlu, yaptığı konuşmada, ülkemizde verimliliği artırmanın yollarından birisinin de işyerlerinin sağlıklı ve güvenli ortamlarıyla sağlanabileceğini, bu açıdan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nu önemsediklerini söyledi.

İşyerlerinin, kendileri ve çalışanları için iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uyması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti: ‘’Fakat, 6331 Sayılı Kanun’un, uygulama ve zamanlama konusunda bazı sıkıntılar var. 1 Ocak  2013’ten itibaren kanun kapsamında, her işyeri,  işyeri hekimi ve işyeri güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunda. Bu uygulama, çalıştıracak iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulmak açısından işvereni sıkıntıya sokacaktır.’’

‘’İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI YETİŞTİRMEK İÇİN BİZE MÜSAADE EDİN’’

6331 Sayılı Kanunun; çok tehlikeli işyerlerinde A sınıfı, tehlikeli işyerlerinde B sınıfı ve az tehlikeli işyerlerinde C sınıfı iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekimi çalıştırmayı yükümlü kıldığına dikkati çeken Konukoğlu, şunları söyledi:

‘’Gaziantep’te bildirge veren işyeri sayısı 26 bin civarında, çalışan sigortalı sayısı 215 bin kişi. Gaziantep’te bildirge verenlerin yüzde 50’sini C sınıfı kabul etsek bile, 13 bin iş güvenliği uzmanı ve 13 bin işyeri hekimine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu rakam bile, Türkiye’de iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi ihtiyacının ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. ‘’

Kanun kapsamında para cezalarının çok ağır olduğunu,  bunun düşürülmesi gerektiğini ifade eden Konukoğlu, ‘’Bugün 50 kişinin altında çalışanı olan işyerlerimizin, KOBİ’lerimizin bu ağır hükümleri kaldırma şansı sıfırdır.  Bin liradan başlayıp 400 bin liraya kadar ceza yeme durumu var. Bizim sermayemiz kaç para ki, bunun altından kalkmak mümkün olmayacak’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
‘’İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU’’ TANITILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin