“Alerjik Hastalıklar, Astım ve Klinik İmmünoloji Sempozyumu” Yapılıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Alerjik Hastalıklar, Astım ve Klinik İmmünoloji Sempozyumu” YapılıyorGaziantep Üniversitesi ve Türkiye Alerji Astma ve İmmünoloji Tedavi ve Araştırma Vakfı (TAİTAV) işbirliğiyle 20 – 21 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen “Allerjik Hastalıklar Astım ve Klinik İmmünoloji Sempozyumu” Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde başladı.

Törene; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı ve çok sayıda Üniversitelerden gelen öğretim üyeleri katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gaziantep’in özellikle son 8 – 10 yıllık süreçteki ciddi değişimle birlikte dünya kenti haline geldiğini ve ünlü Seyyah Evliya Çelebi’nin de ifade ettiği gibi ‘Dünyanın Gözbebeği Şehir’ diye nitelendirilen Gaziantep’in bu ismin hakkını artık vermekte olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Coşkun, “Gaziantep birçok açıdan oldukça önemli bir şehir! Dünyanın en eski şehirlerinden birisi olması, Kurtuluş Savaşındaki destansı şehir savunması, Cumhuriyet dönemindeki kalkınma hamlesindeki müteşebbis ruhu ve bu gün geldiği endüstri, sanayi alanındaki Türkiye’ye örnek oluşuyla, halkının sosyal yapısındaki kalkınma noktasındaki büyük çabasıyla, turizm, sanayi, endüstri kenti olmasıyla bir dünya kenti haline gelmiştir” diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesinin 1973 yılında doğduğunu ve 1987 yılında nüfusa kayıt olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, “Üniversitemiz, Ortadoğu Teknik Üniversitesine bağlı olarak Gaziantep’te doğmuş ve daha sonra 1987 yılında Gaziantep Üniversitesi adını almıştır. Bu süreç içerisinde hızlı bir şekilde büyüyerek, şehre, ülkeye yarışır adı onurla anılacak bir üniversite ortaya koymak için takım arkadaşlarımla birlikte çok çalıştık” diye konuştu.

Gaziantep’in artık bir değişim yaşadığını söyleyen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, dünün lahmacun ve kebap şehrinin bugün bir tarih ve kültür şehri olarak karşımıza çıktığını söyledi.

Gaziantep’in tarih ve kültür şehri olabilecek birçok unsuru bünyesinde barındıran bir şehir olduğunu söyleyen Dr. Güzelbey, “Bugün Karkamış’ta önemli kazı çalışmaları yapılıyor. Geçmişte Karkamış’ın mayınlı bölge olmasından dolayı hırsızlar burayı talan etmemişler. Maalesef birçok kültür mirasımız talan edilmiş ama Karkamış ayakta duruyor” diye konuştu.

Gaziantep’in Zeugma ve Yesemek’in UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine girdiğini söyleyen Dr. Güzelbey, Gaziantep’in son yıllardaki değişimi hakkında bilgi verdi.

Sempozyumun açılışında konuşan TAİTAV Yönetim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Yıldız Saraçlar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de alerjinin çok önemli bir yer tuttuğunu ve alerjik hastalıkların önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Saraçlar, “Dünya Sağlık Örgütünün de bu konunun ne kadar önemli bir sağlık sorunu olduğunu kabul etmesi ve alerjik hastalıkların küresel sağlık sorunları kapsamına almış olması da önemlidir. Dünya Sağlık Örgütü 16 – 22 Nisan tarihleri arasını dünya alerji haftası olarak isimlendirmiştir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Alerjik Hastalıklar, Astım ve Klinik İmmünoloji Sempozyumu” Yapılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin