“Otizm hastalık değil,farkındalıktır”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Otizm hastalık değil,farkındalıktır”Handan Kayır Danışmanlık Hizmetleri ve Gökkuşağı Rehabilitasyon Merkezi tarafından,  otizmli çocukların eğitiminde yardımcı teknolojilerin kullanımı, tanım ve tedavi yöntemleri konulu seminer düzenlendi. Seminerde Otizmin bir hastalık değil farkındalık olduğuna vurgu yapıldı.

Şahinbey Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen seminere Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Ali Bacanlı, Özel Eğitim Uzmanı Uzm. Berat Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Otizm Hakkında düzenlenen seminere, ailelerin yanı sıra bu alanda görev yapan eğitmen, psikolojik danışman, rehber uzmanlar programa yoğun ilgi gösterdi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzm. Dr. Ali Bacanlı; 1943 yılında Otizm’in ilk kez tanımlanırken 1980’li yıllara kadar çok nadir görülen bir hastalık olarak tanımlandığını, günümüzde bu hastalığın 64 çocukta bir olarak göründüğünü söyledi.  Bacanlı; “Otizmin giderek artan bir hastalık olduğunu hepimiz biliyoruz. 1980 yılından sonra 1994 yılına kadar yaygın gelişimsel bozukluk olarak tarif edilen Otizm’de sınıflandırma yaklaşımı çok uygun olmadığı için 2013 yılından itibaren bu alanda çalışan değerli doktorlarımız Otizm Spektrum Bozukluğu denilmesinin daha uygun olacağını değerlendirdiler. Otizm; yetmişli yıllarda yapılan çalışmalarda 10 binde 1 olarak nitelendirilirken, Amerika’da 2014 yılında yapılan en son araştırmada 64 çocukta bir olarak görüldüğü belirtilmiştir. Bunun artış nedeni tabii ki bir enfeksiyon, bir salgın değil. Buradaki artışın en önemli nedeni aslında farkındalık. 80’li yıllardan sonra Otizm oranındaki artışın nedeni aslında gelişmiş devletler tarafından bu çocuklarımıza verilecek olan eğitimlerin daha fazla önemsenmesi olarak açıklayabiliriz. Teknoloji ile birlikte otizmle mücadelenin farklı bir boyut kazandığını söylememiz çok da yanlış olmaz” dedi.

“Otizm hastalık değil,farkındalıktır”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Otizm hastalık değil,farkındalıktır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin