100. Yıl Marşı kapsamında düzenlenen yarışmada kazanan eserler ödüllendirildi

featured
100. Yıl Marşı kapsamında düzenlenen yarışmada kazanan eserler ödüllendirildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

100. Yıl Marşı kapsamında düzenlenen yarışmada kazanan eserler ödüllendirildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 100. yıl etkinlikleri kapsamında ülkenin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini nesillerden nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen 100. Yıl Marşı yarışması, “Yazma Sırası Sende!” başlığıyla 29 Aralık 2022’de çağrıya çıkılmış ve katılımcıların gönderdikleri arasından güfte ve beste yarışması tamamlandı.

100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yüzüncü Yıl Marş Yarışmasına başvurular www.yuzuncuyilmarsyarismasi.com sitesi üzerinden yapıldı.

Projeye 400’ün üzerinde katılan eserler arasından ilk dört eser derecelendirildi. Birbirinden yetenekli katılımcılar arasından kazanan marş, Türk milletinin gurur ve coşkusunu en iyi şekilde yansıtan bir yapıya sahip omasına özen gösterildi.

KAZANAN ESER, İLK KEZ 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINDA SESLENDİRİLDİ

İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Marşı Yarışması’nda birinci seçilen eser ilk kez, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kamuoyunun beğenisine sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 100. Yıl Marşı için gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenlere ve jüri özel ödülüne layık görülen eserlerin sahiplerine ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdim edildi.

Birinciliğe layık görülen, sözleri İlker Kömürcü’ye, bestesi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına ait olan eser; CSO, MSB Armoni Mızıkası, MSB Mehteran Birliği, Kara Kuvvetleri Bandosu, Hava Kuvvetleri Bandosu, Deniz Kuvvetleri Bandosu, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu tarafından seslendirildi. 100. Yıl Marşı olarak kabul edilen eser büyük beğeni topladı.

Hem sözleriyle hem de melodisiyle dinleyicilerden tam not alan eserlerin içeriği, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesi, milli birlik ve beraberlik vurgusu ve Türk milletinin gücü gibi önemli temayı içeriyor.

TÜRK MİLLETİNİN ORTAK SESİ VE ÇOSKUSU HALİNE GELDİ

Aynı zamanda, Türkiye’nin geçmişten günümüze uzanan büyük başarılarını ve geleceğe olan umut ve inancını da yansıtan bir anlatımla kaleme alınan Marş, 100. Yıl Kutlamaları etkinlikleri sırasında birçok farklı platformda ve etkinlikte kullanıldı. Özellikle resmi törenlerde ve kutlama etkinliklerinde marş, heyecan ve coşku dolu bir atmosfer oluşturmaya yardımcı oldu. Türk milletinin ortak değerlerine vurgu yapması ve milli birlik ruhunu canlı tutması, marşın büyük beğeni toplamasında etkili oldu. Sosyal medya platformlarında da büyük ilgi gören bu marş, Türk milletinin ortak sesi ve coşkusu haline geldi.
İletişim Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen 100. Yıl Marş Yarışması’nın sonucunda ortaya çıkan kazanan marş, Türkiye’nin 100. yıl kutlamalarına unutulmaz bir anlam kattı. Türk milletinin birlik, beraberlik ve milli değerlere olan bağlılığını yansıtan bu marş, uzun yıllar boyunca Türk milletinin gururla söyleyeceği bir eser olarak hafızalarda kalacak.
Marşın yer aldığı platformların linkleri şu şekildedir;

https://music.apple.com/tr/album/100-y%C4%B1l-mar%C5%9F%C4%B1-single/1716065808?l=tr

https://fizy.in/SFopD

https://www.muud.com.tr/ss/1842101/11255041

https://music.apple.com/tr/album/100-y%C4%B1l-mar%C5%9F%C4%B1-single/1716065808?l=tr

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
100. Yıl Marşı kapsamında düzenlenen yarışmada kazanan eserler ödüllendirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin