1,2 MİLYON SURİYELİ NEREDE?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1,2 MİLYON SURİYELİ NEREDE?CHP’li Şeker; Başbakan Erdoğan’a, Türk vatandaşlarıyla evlenen, oturma ve çalışma izni verilen Suriyeli sayısını sordu.

“1,2 MİLYON SURİYELİ, BÖLGENİN EKONOMİK VE SOSYAL DOKUSUNU BOZUYOR ”

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Türk vatandaşlarıyla evlenen, oturma ve çalışma izni verilen Suriyeli sayısını sordu.

Suriye’de rejim ile muhalifler arasında çıkan çatışmalardan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli sayısının 1 milyon 200 bine yaklaştığını hatırlatan Şeker, bu durumun bölgenin ekonomik ve sosyal dokusuna zarar verdiğine vurgu yaptı.

Bölgenin ekonomik ve sosyal dokusundaki tahribatın azaltılması için tedbir alınması gerektiğine işaret eden Şeker şunları söyledi: “Hayatlarını idame ettirmek ve geleceklerini garanti altına almak isteyen Suriyeliler ya çalışma izni almakta ya da Türk vatandaşlarıyla evlenme yoluna gitmektedir. Suriyelilerin düşük ücretlerle çalışmaya razı olması istihdam yarışında vatandaşlarımızın önüne geçmesine neden olmaktadır. Diğer taraftan zor durumdaki Suriyeli kadınlar da yaş farkı gözetmeksizin evliliklere imza atmakta ya da ikinci eş olmaya rıza göstermektedirler. Bahsedilen iki durum özellikle sınır illerinin ekonomik ve sosyal dokusunda ciddi tahribat yaratmaktadır.”

Şeker Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

  1. Suriye’de iç karışıklığın başladığı günden bu yana oturma izni verilen Suriyeli sayısı nedir? Bunlardan kaçı ev kiralamış, kaçı Türk vatandaşı yanında misafir olarak kalmaktadır?
  2. Mart 2011’den bugüne kadar çalışma izni alan Suriyeli sayısı kaçtır?
  3. Son 2,5 yıllık sürede, Suriyelilerle evlenen kaç Türk vatandaşı bulunmaktadır? Bu sayının iller bazındaki detayı nedir? Bu evliliklerden kaçı boşanma sonucu gerçekleşen 2. evliliktir?
  4. Aynı süre içinde evlilik yoluyla Türk vatandaşlığına geçmek için müracaatta bulunan Suriyeli sayısı nedir?
  5. Gün geçtikçe artan Suriyeli sayısının özellikle sınır illerimizin ekonomik ve sosyal dokusuna verdiği tahribatın azaltılmasına yönelik planlanan/yürütülen bir çalışma var mıdır?

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
1,2 MİLYON SURİYELİ NEREDE?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin