“İthalatımızı azalttık,tam kapasite üretime devam ediyoruz”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

tepe-home“İthal Mobilyaya gelen yüksek vergi oranları üretim kapasitemizi arttırmamızı ve mobilya ithalatımızı geçen yıla göre %47 azaltmamızı sağladı.”

2015 Mayıs ayında yerli mobilya üreticilerini koruma adına dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye’ye getirilen tüm ev ve bahçe mobilyalarına getirilen yüksek orandaki ek vergi, Tepe Home’un üretim kapasitesini arttırarak mobilya ithalatını %50 ye yakın azaltmasını sağladı.

Konuyla ilgili geçen bir yılı değerlendiren Tepe Home Genel Müdürü Aykut Coşkan aşağıdaki açıklamalarda bulundu.

Mobilya sektörü her yıl düzenli olarak ihracat hedeflerini arttırıyor. Sektörel olarak 2 milyar doların üzerinde ihracat hedeflereyerek ilerleniliyor. İthal vergi oranlarına gelen ek ödemeler ile ithalat oldukça azaldı. Türkiye’de cari açık vermeyen ve üzerine her yıl ortalama 1,3 milyar dolar cari fazla veren tek sektörüz. Biz Tepe Home olarak, mobilyalarının yaklaşık %80’i kendi üretim tesislerimizde üreten bir markayız. Kalan %20’lik mobilya ürün gamı ise çeşitli ülkelerden ithal edilmekteydi. Hükümet tarafından açıklanan ek vergi kararı mobilya sektöründe ciddi fiyat artışlarına sebep oldu. İthal Mobilya ile varlığını sürdüren firmaların yaşadığı zorlukları son bir yıl içerisinde izliyoruz. Bu firmalar da yerli üreticiden tedarik yöntemine yönelerek ürün gamlarının çeşitlilğini korumaya çalıştılar.

İthal mobilyanın ucuz maliyeti nedeniyle özellikle Uzak Doğu’dan ithalat yapan firmalar da gelen ek vergiler nedeniyle kriz yönetimi gerçekleştirmek durumunda kaldılar. Biz Tepe Home olarak mobilya ürün gamımızın sadece %20 lik kısmını ithal etmemize rağmen krizi hem firmamız hem de müşteri adına avantaja çevirmek için organize olduk. Öncelikle, ek vergilerden kaynaklanan fiyat artışlarını müşterilerimize yansıtmayarak müşteri memnuniyetimizi ön planda tuttuk. Şirket bütçelerimizde ise Mobilyada 2015 yılına oranla %47 lik oranda düşüş sağladık.

Tüm bu çalışmaları öncelikle Ar-Ge, Ür-Ge ve Tasarım Departmanlarımızda gerçekleştirdiğimiz iyileştirmelerle ithal ettiğimiz ürünlerin yerine kendi fabrikalarımızda Tepe Home kalitesi güvencesiyle üretmeye devam ettik. Üretim hattımızda, hali hazırda Ankara’da bulunan fabrikamızda tüm mobilya üretimlerimiz bir nevi terzi titizliğinde işlenmektedir. Çok yakında Eskişehir fabrikamızı da yeniden hayata geçireceğiz. Tüm makinelerimiz CNC kontrollü ve CE belgeli olduğundan iş güvenliği en üst düzeydedir. Bunun yanısıra yeni cila hattımız ile aynı hattın üzerinde hem su bazlı lake ve vernik uygulaması, hem de solvent bazlı uygulama yapabiliyoruz. Yeni tasarımlarımızla Tüyap’da gerçekleşen İsmob 2016’da yatak odası ve tamamlayıcı ürün kategorisinde birincilik ve ikincilik ödülü aldık.

Tepe Home 40bin çeşit dekorasyon ürününü tek bir çatı altında müşterilerin hizmetine sunan ve mobilya ürünlerini kendi fabrikalarında üreten sektördeki tek marka. 2015 yılında başlattığımız yeni mağazacılık sistemini Türkiye genelindeki tüm mağazalarımızda uygulayamaya başladık. Mobilya sektöründe hiç olmadığı kadar hızlı ve çeşitlilik arz eden ürünleri ön plana çıkarıyoruz. 2016 yılı Tepe Home’un fark attığı en önemli kriter hem konsept , hem stil, hem tarz olarak farklı bütçelere hitap edecek şekilde pozisyonlandırdığımız ürün portföyümümüzdür.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“İthalatımızı azalttık,tam kapasite üretime devam ediyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin