Gaziantepliler tepki gösterdi Nureddin Yıldız’ın konferansı iptal edildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 Mayıs Pazartesi günü Gaziantep Şehitkamil İlçe Müftülüğü ve Sosyal Doku Vakfı tarafından davet edilen Nurettin Yıldız’ın konferansı Gaziantepliler tarafından tepki görünce iptal edildi.

Konferansın iptal edildiğini Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun Twiter hesabından şöyle duyurdu;

-Şehitkamil Müftülüğü ve Sosyal Doku Vakfı’nca düzenlenen “Adam Genç” başlıklı konferansın ilgililerce iptal edildiği bildirilmiştir.

Bugün CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici’de yayımladığı yazılı açıklamada Gaziantep’te yapılacak olan konferansa tepki göstermiş “Çocuk ve din istismarcıları şehrimize giremez” demişti.

EKİCİ, “DİN VE ÇOCUK İSTİSMARCILARI GAZİ ŞEHRİMİZE GİREMEZ”

Bu sapkın dinimize de zarar veriyor

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir” şeklindeki gerici ve çocuk istismarına yol açan demeciyle tüm Türkiye’nin tepkisini çeken Nureddin Yıldız’ın Gaziantep’te 16 Mayıs Pazartesi günü konferans verecek olmasına sert bir dille karşı çıktı.

Yıldız’ın verdiği demeçlerle çocuklarımıza, kadınlara ve dinimize ciddi zararlar verdiğinin altını çizen Ekici sözlerine şöyle devam etti: “Bugün ülkemizde yaygın bir şekilde çocuk istismarları yaşanmakta, kadınlara yönelik taciz ve şiddet olayları da gittikçe tırmanmaktadır. Bu vakaların yaygınlaşmasında hiç şüphe yok ki Yıldız gibi gerici ve cahillerin rolleri vardır. İstismarcılar, kadına şiddet uygulayanlar, katiller Yıldız gibilerin sözlerinden cesaret almaktadırlar.‘Kadınlar dayak yedikleri için sabah kadar şükretmelidir’, ‘Çalışan kadınlar fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor’ ve ‘”6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenilebilir’ gibi çağdışı, insanlık dışı sözleri olan biri gericidir. Aynı zamanda bu sözlerini İslamiyetle bağdaştırmaya çalışarak da yüce dinimize zarar verdiği için sapkındır.

Yıldız’ın Sinop’tan protesto edilerek kovulduğunu hatırlatan Ekici “Bugün ülkemizde cinsel istismara uğrayan çocukların, dayak yiyen kadınların mağduriyetinde ve şiddet sonucu ölen kadınların kanında Yıldız gibi gericilerin sorumluluğu vardır. Aynı zamanda da İslamiyetin çağdışılıkla, şiddetle bağdaştırılmasına neden olmaktadırlar. İşte bu yüzden insan haklarına, çocuklara, kadına ve dinine sahip çıkan Sinoplular Yıldız’ın Sinop’ta konferans vermesini engelleyerek çok onurlu bir duruş sergilediler ve şehirlerinin isminin bu sapkınla lekelenmesine müsaade etmediler. Ben inanıyorum ki Gazi şehrimiz de aynı onurlu duruşu sergileyecektir.

Konferans derhal iptal edilmeli

Ekici sözlerine şöyle son verdi: “Bu konferansı organize eden Müftülüğe de, yer temiz ederek katkı sunan Üniversiteye ve Belediyeye de buradan sesleniyorum. Bu gerici sapkının insanlık yararına  veya dinimizin anlaşılması ve yaygınlaşması adına söyleyecek tek bir yararlı sözü olamaz. Dolayısıyla bilerek ya da bilmeyerek organize ettiğiniz bu konferansı iptal etmek için derhal harekete geçin. Aksi halde bundan sonra yaşanacak her çocuk istismarında, kadına şiddette sizlerin de sorumluluğu olacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantepliler tepki gösterdi Nureddin Yıldız’ın konferansı iptal edildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin