14 Mart Tıp Bayramı neden Türkiye’de kutlanır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

14 Mart Tıp Bayramı neden Türkiye’de kutlanır?

“Tıphane-i Amire” ve “Cerrahhane-i Amire” adlı tıp okullarının açılış tarihi olan 14 Mart 1827, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir.

14 MART AYNI ZAMANDA YURT SAVUNMA HAREKETİDİR

İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da gerçekleşmiştir. Yurt savunma hareketinin başlangıcı olarak bilinir. Tıp doktorlarının bilime olan katkılarının ödüllendirildiği Tıp Bayramı’nda her yıl doktorlar ile ilgili hizmet sorunları tartışılır. Bir kutlama ve anma günü olan 14 Mart tarihi, hem Türkiye’de hem de başka ülkelerde kutlanır. Bununla birlikte kutlamaların yapıldığı Tıp Bayramı’nın tarihi ülkeden ülkeye farklılık gösterebilir.

14 Mart Tıp Bayramı dünyada kutlanıyor mu?

Tıp doktorlarının bilime olan katkılarının ödüllendirildiği Tıp Bayramı’nda her yıl doktorlar ile ilgili hizmet sorunları tartışılır. Bir kutlama ve anma günü olan 14 Mart tarihi, hem Türkiye’de hem de başka ülkelerde kutlanır.

12 MAYIS TARİHİNDE NEDEN KUTLAMA YAPILDI?

1929 ile 1937 yılları arasında Tıp Bayramı 12 Mayıs tarihlerinde kutlanmıştır. Nedeni ise bu tarihte Bursa’da Yıldırım Darüşşifası’nda ilk Türkçe tıp derslerinin başlamasıdır. Zamanla bu uygulamadan vazgeçilmiş ve tekrar 14 Mart tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanmaya devam etmiştir. Bu tarihten itibaren yalnızca 14 Mart tarihinde değil o günü içine alan hafta boyunca Tıp Bayramı için kutlamalar ve etkinlikler devam eder.
Tıp öğrencilerinin sembolü haline gelen 14 Mart Tıp Bayramında: insanların hayatına dokunan sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
2
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
14 Mart Tıp Bayramı neden Türkiye’de kutlanır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin