MBTG İKRAM ETTİĞİ YEMEKLERLE FUARDA İLGİ ODAĞI OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MBTG İKRAM ETTİĞİ YEMEKLERLE FUARDA İLGİ ODAĞI OLDU

20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarında MBTG’na ait stant yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Bulgur, makarna, mercimek, bakliyat ürünleri ve Türk menşeli yağların tanıtıldığı standı ziyaret eden yabancı ziyaretçiler bulgurdan yapılan yemeklere adeta bayılıyor. Tayvanlı ziyaretçiler kendilerine ikram edilen bulguru çok sevdiklerini ifade ederek bulgurun Uzakdoğu ülkelerinde iyi pazarlar bulacağını ifade ederek fuara katılan hububat ve bakliyat firmalarıyla anlaşma yaptıklarını sözlerine eklediler.

YABANCILAR BULGUR PİLAVINA BAYILDI

TİM’e bağlı olarak faaliyet gösteren Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektöründe kurulan ve sekretarya hizmetleri Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen, Başkanlığını Ahmet Tiryakioğlu’nun, Başkan Vekilliğini Şahin Batallı’nın yaptığı Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG) ilk yurt içi faaliyetini gerçekleştirdiği 20. Uluslararası Gıda Worldfood İstanbul Fuarında ki özel standı büyük ilgi görüyor. Fuarın en gözde stantları arasında yer alan MBTG’na ait özel stant modern görüntüsü yanında sergilenen ürünler ve konuklara ikram edilen yemek çeşitleriyle de dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı konukların büyük ilgi gösterdiği MBTG standında gün boyu konuklara bulgur, makarna, mercimek ve diğer bakliyat ürünlerinden yapılan özel yemekler ikram edilirken bu ürünlerin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkileri bilimsel metotlarla anlatılıyor. Dünyanın dört bir yerinden fuara katılmak üzere gelen yabancı konukların büyük ilgi gösterdiği standı ziyaret eden Tayvanlı konuklar kendilerine ikram edilen bulgur pilavı ve bulgurdan yapılmış yemekleri çok beğendiklerini ifade ederek bu ürünlerin uzak doğuda büyük ilgi göreceğini belirttiler. Tayvanlı konuklar ilk kez bulgurla tanıştıklarını, kendi ülkelerinde pirinç ağırlıklı yemekler yediklerini ancak bulgurun daha besleyici özelliği olduğunu bilimsel verilerle bunun kanıtlandığını ifade ederek “Bulgurun kıymetini bilin. Sağlık için bulgur yiyin” demeyi de ihmal etmediler. Ülkelerine bulgur ithal etmek istediklerini ve fuarda bulunan bulgur firmalarıyla irtibat kurduklarını da ifade eden Tayvanlı konuklar “Her yıl bu fuara katılıyoruz. İlk kez bulgur, makarna, yağ ve bakliyat ürünlerinin bir arada tanıtıldığını gördük. Türkiye tanıtım atağına geçmiş. Bu aslında geç kalmış bir karar. Bu ürünler harika. Lezzetli ve besleyici! Ülkemizde ve diğer uzak doğu ülkelerinde tanıtımı gerçekleştirilirse elbette büyük pazarlar bulacaktır. Bizler bu ürünleri tattıktan sonra fuarda bulunan firmalarla temasa geçtik. Ülkemize bulgur, mercimek, makarna ve diğer bakliyat ürünlerini götürmek istiyoruz” dediler. Farklı ülkelerden gelen yabancı ziyaretçiler GAİB bünyesinde görev yapan personelden MBTG ve gurubun tanıtımını yaptığı ürünler hakkında detaylı bilgiler almaya devam ediyor. MBTG’nun önümüzdeki günlerde Rusya’da yapılacak olan bir fuara, ardından Fransa’ya gideceği alınan bilgiler arasında.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MBTG İKRAM ETTİĞİ YEMEKLERLE FUARDA İLGİ ODAĞI OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin