3 YILDA 30 MİLYON ZİYARETÇİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 YILDA 30 MİLYON ZİYARETÇİGüneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin en büyük alışveriş ve sosyal yaşam merkezi olarak 2009 yılında kapılarını açan Sanko Park AVM, Gaziantep ve bölge halkının gözdesi oldu.

Bünyesinde yer alan ulusal ve uluslararası büyük markalarla kaliteli bir alışveriş sunmanın yanında, sosyal yaşam merkezi konseptiyle öne çıkan,  birbirinden ilginç sosyal aktivitelere, kültürel ve sanatsal etkinliklere imza atan Sanko Park AVM, Gaziantep’in yanı sıra, Kilis, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, İskenderun ve Malatya’dan gelen misafirlerini de ağırlıyor.

Ziyaretçi sayısını her yıl katlayarak artıran Sanko Park AVM’ye, son üç yılda toplam 30 milyon kişiye yakın misafir geldi.

Sanko Park AVM Müdürü Necati Ufuk Toydemir, Nisan 2009 tarihinde önemli bir alışveriş ve yaşam merkezi olarak açılan Sanko Park AVM’nin,  Gaziantep’in sosyal hayattaki popülaritesin artırmanın yanı sıra, şehrin çağdaş bir alışveriş merkeziyle bölgede önemli olanaklar sunmasını sağladığını söyledi.

3 YILDA 30 MİLYON ZİYARETÇİ

‘’Yaklaşık 60 bin metrekarelik kiralanabilir alanda ulusal ve uluslararası mağazaları, dünya ve Türk damak tadına hitap eden fast food işletmeleri, süper marketi,  3 boyutlu sinema salonları ve sosyal aktiviteleri ile keyifli ve güvenli bir ortamda alışveriş imkanı sunuyoruz” diyen Toydemir, sadece Gaziantep’e değil çevresindeki kentlere de hizmet verdiklerini bildirdi.

Toydemir, “Özellikle hafta sonunda Kilis ve Kahramanmaraş’tan çok fazla ziyaretçi ağırlıyoruz. Adıyaman, Malatya, Osmaniye ve İskenderun’dan da ziyaretçilerimiz oluyor’’ dedi.

3 YILDA 30 MİLYON ZİYARETÇİSOSYAL HAYATIN BİR PARÇASI OLDUK

Sanko Park’ı ticari işlevi bulunan bir yapı değil, sosyal hayatın bir parçası olarak gördüklerini belirten Toydemir, şöyle devam etti:

“Hem yaşam, hem de eğlence alanı olarak tüketimi keyifli kılacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İmza günleri, söyleşiler, çekilişler, şenlikler, şiir dinletileri, şovlar gibi birçok etkinlik yapıyoruz. Yaptığımız etkinliklerden son derece pozitif geri dönüşler alıyoruz. Diğer bir ifade ile ziyaretçi memnuniyeti odaklı çalışmalarımızın sonucunu alıyoruz.”

Sanko Park Kart Projesi hakkında da bilgi veren Toydemir, bu kartın AVM’ye özel bir kredi kartı gibi kullanıldığını vurgulayarak, ‘’Misafirlerimiz, alışveriş yaptıkça kartlarında para puan birikiyor,  puanlarını istedikleri gibi harcayabiliyorlar’’ diye konuştu.

2013 YILINDA 11 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFLİYORUZ

Türkiye genelinde geçen yıl AVM sektöründe yükselişin devam ettiğini, sektörün yarattığı istihdam ve yatırımla artık küçümsenemeyecek bir büyüklüğe ulaştığına ve artık AVM’lerin Anadolu kentlerine yayılmaya başladığına dikkati çeken Toydemir, sektöre ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

‘’2012 yılında metrekare başına cirolarda çok büyük artışlar yaşandı. Harcamaları kategoriler şeklinde incelediğimizde giyim, aksesuar, teknoloji artışları dikkat çekiyor.  Bu artış sektörü mutlu ediyor. Çünkü, gıda dışındaki harcamalar artarsa sektörün tezi; ‘kriz yok’ demektir. Tüketicinin krizden tamamen çıktığını görüyoruz.’’

Sanko Park AVM’nin de sektöre paralel gelişme gösterdiğini bildiren Toydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’2012 yılında hedefimiz 10 milyon ziyaretçi ağırlamaktı, bunu aştık. 2011’e göre ziyaretçi sayımızı artırdık. Son 3 yıl içinde toplam 30 milyona yakın ziyaretçiyi alışveriş merkezimizde ağırladık. Onlarla aramızda bir bağ oluşturduk, onlara hizmet vermenin bir adım ötesine geçtik. Bu Sanko Park’ın bölgede ne kadar güçlü, yaptığımız çalışmaların ne kadar iyi olduğunu ortaya çıkarıyor. Merkezimize ailesiyle gelen ve kalma süresi artan ziyaretçilerin her geçen gün arttığını görüyoruz.  Bu,  halkımız tarafından sosyal yaşam alanı olarak da görüldüğümüzün en büyük göstergesidir.’’

Mağaza karmasını daha da güçlendirdiklerini, H&M ve Paşabahçe’nin bölgedeki ilk mağazalarını Sanko Park’ta açtığını anımsatan Toydemir, AVM’deki mağazalarda yaklaşık 1,500 kişinin istihdam edildiğine dikkati çekti.

Toydemir, 2013 yılının daha olumlu geçeceğini ve Sanko Park olarak 11 milyon ziyaretçi hedeflediklerini, sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
3 YILDA 30 MİLYON ZİYARETÇİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin