365 GÜN, 24 SAAT GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

365 GÜN, 24 SAAT GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZİtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, Ayyuş Hanım Konağında meydana gelen yangın olayında itfaiyenin geç kaldığı ve yetersiz kaldığı konusunda çıkan bazı haberlere karşı açıklamada bulundu.

Yalım açıklamasında; İtfaiye teşkilatımız 365 gün 24 saat, bayram veya tatil demeksizin teyakkuz halinde ve son teknolojik araç, gereçleriyle yangın ve diğer doğal afetlerde halkımızın her zaman yanındadır.

İtfaiyemiz, aldığı ihbar ile şehrimizin her yerine 3 ile 5 dakika arasında bir süre içerisinde ulaşmaktadır. Ayrıca yangına ulaşım planı çerçevesinde şehrin değişik noktalarına (Şehreküstü, Cumhuriyet, Kayaönü, Küsget, Başpınar, Karataş)  kurduğumuz itfaiye gruplarımız ile meydana gelen yangın ve kurtarma olaylarına daha hızlı ve daha başarılı ilk müdahaleler yapılmaktadır. İtfaiye Daire Başkanlığımız 110 komuta merkezine gelen ihbarlar ve telsiz konuşmaları kesintisiz şekilde kayıt altına alınarak tekrar tekrar kontrol edilmektedir. 26 Nisan 2012 tarihinde İlimiz Şehitkamil İlçesi, Zübeyde Hanım Bulvarı Festival Parkı İçi Botanik Bahçesi yanında bulunan restoran olarak kullanılan tarihi Ayyuş Hanım Konağında saat 15:30 sularında yangın meydana gelmiştir. Yangın olayı, konağın bacasında meydana gelmiş olup; ahşap malzemeleri sirayet etmesi ve etrafının açık olmasından dolayı rüzgârın da etkisiyle kısa sürede tüm konağa yayılmıştır.

Meydana gelen yangın olayını fark eden çalışanlar, itfaiyeye ilk önce haber vermeden su hortumları ve yangın söndürme cihazlarıyla yangına kendileri müdahale etmek istemişler fakat yangının kontrolden çıkması dolayısıyla başarısız kalmışlardır.

İtfaiye Daire Başkanlığımıza ilk ihbar saat 15.44’de gelmiştir. İhbarı alan 110 komuta merkezimiz festival parkına en yakın itfaiye ekibi olan Cumhuriyet Grubunu ve merkez ekipleri telsizle olay yerine sevk etmiştir. Cumhuriyet ekibi olay yerine 15.48’de merkez ekibi ise 15.50’de olay yerine ulaştığını telsizle bildirerek yangına müdahaleye başlamıştır. Yangın, yoğun bir çalışma sonrası herhangi bir can kaybı olmadan ve herhangi bir tarafa sirayet etmeden söndürülmüştür” dedi.

Yalım, “Ayyuş Hanım Konağında meydana gelen yangın olayında çıkan haberlere karşı itfaiyenin geç kalması veya yetersiz kalması söz konusu değildir. İtfaiyemiz her an hazır ve bir telefonla yanınızda ama önce tedbir. Halkımızın yangın önlemleri alması gerektiğini tekrar hatırlatır, tüm halkımıza yangınsız ve felaketsiz günler dilerim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
365 GÜN, 24 SAAT GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin