50’den az çalışanı olan iş yerlerinin dikkatine!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep SMMM Oda Başkanı Mehmet Nabioğlu,  01.07.2016’dan itibaren işçi çalıştıran tüm işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi çalıştırma zorunluluğu ile ne amaçlanmaktadır? sorusunu sordu.

Mehmet Nabioğlu yaptığı yazılı açıklamada;

“331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre “Az tehlikeli sınıfta yer alan ve 50’den az çalışanı olan işyerlerinin 01.07.2016 tarihine kadar Bakanlıkça yetkilendirilmiş İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi İstihdam edilmek üzere anlaşma sağlaması gerekmektedir.

Ülkemizde önemli bir sorun olan iş kazası ve meslek hastalıklarının çalışma hayatındaki eksiklikleri ve olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacı ile düzenlenen 6331 Sayılı Kanuna göre yükümlülüğünü yerine getirmeyen işyerlerine;

01/07/2016 tarihinden itibaren iş güvenliği uzmanı görevlendirmeyen işverenlere her işçi ve çalıştırmadığı her ay için 6,511,00 TL ,

İş yeri hekimi görevlendirmeyen işverene her bir işçi ve çalıştırmadığı her ay için 6,511,00 TL olmak üzere aylık 13,022 TL idari para cezası uygulanması öngörülmüştür.

İş güvenliğinin ve mesleki hastalıkların önemini göz ardı etmediğimizi vurgulayarak, bu kanunun uygulanması sırasında amacına hizmet etmeyeceğini, işyerlerine yarardan çok zarar getireceğini belirtmek isteriz.

Bürolarda çalışana, bakkala, terziye,manava,apartman görevlisine,tezgahtara,nasıl bir iş güvenliği eğitimi verilecektir, şaşmamak olası değil.

Meslek mensubunun büroları da dâhil olmak üzere, sadece bir sigortalı bile çalıştıran küçük esnafların da bu yasa gereği İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi İstihdam etmesi zorunluğu bulunmaktadır.

Yasa koyucu bu yasayı koyarken, AVM’lerin ve büyük mağazaların karşısında hayatta kalma mücadelesi veren, her geçen gün biraz daha işi kötüye giden küçük esnaflar bu ek maliyetli kaldırabileceklerini düşündü mü?

Türkiye genelinde binlerce muhasebe bürosu ve 2 milyona yakın küçük esnafın olduğu göz önünde bulundurulduğunda, söz konusu büroların ve esnafların ekonomiden silinmesi, çokta uzun olmayan bir vadede ülke ekonomisine de olumsuz yansıyacaktır.

Küçük iş yerlerini, büroları ve küçük esnafı zor durumda bırakan bu yasanın bir an önce uygulamadan kaldırılması talebimizdir.27.06.2016” ifadelerine yer verildi.
 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
50’den az çalışanı olan iş yerlerinin dikkatine!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin