Adanalı öğrencilerin YKS başarısı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adanalı öğrencilerin YKS başarısı

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) yapıldığı 4 genel alanın üçündeki birincilikler Adana’dan çıktı. Adanalı öğrencilerin YKS başarısı

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, YKS‘nın yapıldığı dört genel alanın üçündeki birincilikleri Adanalı öğrencilerin aldığını belirtti.

TYT, AYT Sayısal, AYT Eşit Ağırlık ve AYT Sözelde Adanalı öğrencilerin birinci olduğunu vurgulayan Durgun, TYT Türkiye üçüncüsü ve beşincisi, AYT Sayısal Türkiye ikincisi, yirmi dokuzuncusu, yetmiş dördüncüsü ve doksan üçüncüsü; AYT Eşit Ağırlık Türkiye yedincisi ve onuncusu ile Yabancı Dil Alanı Türkiye on ikincisinin de Adana’dan çıktığını kaydetti. Durgun, “İlimiz ilk yüzde 19 derece alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. İçinde bulunduğumuz salgın koşullarına rağmen canla başla çalışarak bizlere bu gururu yaşatan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor; ayrıca vermiş oldukları desteklerden ötürü tüm öğretmen, idareci, personel ve bu sürecin olmazsa olmazı değerli velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu başarı hepimizin” dedi.
YKS sonuçlarına göre başarılı olan Adanalı öğrencilerin isimleri şöyle:
TYT Türkiye Birincisi: Ali Eren Çakıcılı (Kozan Fen Lisesi)
TYT Türkiye Üçüncüsü Hatice Nur Gürbüz (Adana Fen Lisesi)
AYT Sözel Türkiye Birincisi: Hasan Mert (Özel Adana Final Okulları)
AYT Sayısal Türkiye Birincisi: Ali Eren Çakıcılı (Kozan Fen Lisesi)
AYT Sayısal Türkiye İkincisi Hatice Nur Gürbüz (Adana Fen Lisesi)

AYT Eşit Ağırlık Türkiye yedincisi ve onuncusu ile Yabancı Dil Alanı Türkiye on ikincisinin de Adana’dan çıktığını kaydetti. Durgun, “İlimiz ilk yüzde 19 derece alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. İçinde bulunduğumuz salgın koşullarına rağmen canla başla çalışarak bizlere bu gururu yaşatan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyor; ayrıca vermiş oldukları desteklerden ötürü tüm öğretmen, idareci, personel ve bu sürecin olmazsa olmazı değerli velilerimize şükranlarımı sunuyorum.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Adanalı öğrencilerin YKS başarısı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin