ADRES BELLİ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ADRES BELLİ!Demokrasiye darbe vurulan paket kimi çevrelerce olumlu karşılansa da paketin asıl açılımı çözüm süreci dediğimiz sürece istinaden hazırlanmış PKK’nın uzantısı BDP’yi yağlama yıkama paketi olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti 77 milletten oluşmuşsa eğer sadece Öcalan ve onun yandaşlarını tatmin edecek paket değil bu memleketin asıl yükünü yüklenen vatandaşın demokratikleşme paketi olmalıydı.

Andımız kaldırılırken TC vatandaşına soruldu mu? Andımızdan kim rahatsız oluyordu, adres belli! Eş başkanı olan tek parti hangisi? Adres belli!  Siyasi partiye üyelikte engeller kalkıyor. Siyasi Partiler Kanunun 11. Maddesi B’ bendindeki 6 madde kaldırılıyor. Kimin önü açılmaya çalışılıyor? Adres belli! Ancak Öcalan’ın siyasi partiye üye olabilmesi için “ siyasi hakları kullanmayı” kısıtlayan TCK’nın 53. Maddesinde değişiklik yapılması gerekiyor. Diğer bir alternatif ise afla serbest kalması! İkinci paketi bekleyelim görelim. Bu ülkede yasa dışı eylem yapanlar kimler? Kendi dillerinde eğitim-öğretim isteyen kimler? Adres belli! Yalnız pakette açıkça Kürtçe denilmiyor. Dolayısı ile Ermenilerde, Süryaniler de, Araplar da daha başkaları da bizde kendi dilimizde eğitim göreceğiz diyerek okullar açacak. Peki yarın bir gün Ermeni soykırımı diyerek yıllardır Türkiye’yi karalayan Ermenilerin özel okullar açarak yurt dışından öğrenci getirmek sureti ile gelecek yıllara yayılacak misyoner faaliyetlerini durdurabilecek misiniz? Düşünüldüğünde güzel bir madde! İngiliz, Fransız, Amerikan kolejleri varsa neden Kürt kardeşimin de kendi dilinde eğitim göreceği bir okul olmasın. Ama aynanın öte yüzü o kadar da saf ve berrak değil. Siyasi Partiler Kanunu’nun 43’üncü Maddesinde değişiklik yapılarak ön seçimlerde farklı dil ve lehçelerde propaganda yapılmasının önü açıldı. Peki, bu ülkede Türkçe konuşmaktan rahatsız olan kaç kişi var. Kaç kişi Türkçe bilmiyor. 70 Milyon Türkiye’nin ancak %1’i bile bulmayan yabancılar mı siyaset yapacak? Adres belli! Gelelim nefret suçuna. Bu ülkeden nefret eden ve bu millete her defasında nefret kusan kimler? Adres belli! X,q ve w harflerinin kullanılmasının önünü açan madde İl ve İlçelerin isimlerinin değiştirilmesi konusunda kimlerin talebi var? Mevcut isimlerden rahatsız olan kimler*? Adres belli!

Jandarma Jandarma!  Jandarma’nın İçişleri Bakanlığına bağlanmasından son anda neden vazgeçildi? Jandarma’nın şu anda emniyet ve asayişin sağlanması açısından İçişleri Bakanlığına, Askeri ve idari yönden de Genelkurmay Başkanlığına bağlı olduğu düşünülürse yetki alanı direk siyasi iradeye neden bağlanıyor?

Yıllardır Türk Hava Kurumuna kurban derisi bağışlamaktan kim rahatsız? Türk Hava Kurumunu yıllarca ayakta tutan bir gelenek bozulursa bundan kimler nemalanır? Adında Türk kelimesi geçen bir kuruma bağış yapmak istemeyenler ve dini kurumlara bağış yapmak isteyenler. Kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesine bir itirazım yok başörtüsü eyvallah ancak belli sınırlar çerçevesinde olmak kaydıyla! Siyah çarşafa bürünmüş bir öğretmenin benim çocuğuma eğitim vermesini açıkça istemem. Ancak Allah rızası için kapanmış çok aşırıya kaçmadan usulünce öğretmenlerimiz olması yada kamu görevlilerimiz olması beni asla rahatsız etmez. Hayatımda bir kez AKP oy verdim. Oda başörtüsünün çözüm bulmasını istediğim içindir. Ben ve benim gibi birçok insanı başbakanımız her ne kadar % 50lik payın içinde görse de ilk iktidara gelirken bizim gibilerin oyu ile geldiğini de unutmamalıdır.

Mor Gabriel ( Deyrulumur Manastırı) Manastırı arazisinin Vakfa iade edilmesi de akıllara Balkanlarda ve dünyanın değişik bölgelerinde Osmanlıdan kalan vakıf mallarının yurttaşlarımıza iade edilmesini getiriyor. Umarım Yunanistan, Bulgaristan ve diğer ülkeler Türkiye’yi örnek alır ve soydaşlarımıza mallarını iade eder. Hayal! Çünkü yıllarca demokrasi çığırtkanlığı yapan Avrupa aslında tam bir demokrasi karşıtıdır. Asıl Irkçı ve Faşist bizzat kendileridir. Onlar ülkelerinde hiçbir zaman azınlık haklarını korumadı. Roman dil ve Kültür Enstitüsü kurulması da  77 Milletten oluşan Türkiye’nin sadece Kürtlerden, Romanlardan ve gayri Müslimlerden oluşmadığı sorusunu aklıma getiriyor. Açıkçası bu paket bu ülkeyi bölünmeye ve ötekileştirmeye götürüyor. Katılırsınız katılmazsın bilemem! Ancak bu ülkede Aleviler, Çerkezler, Lazlar, Aralar, Süryaniler, göçmenler de yaşıyor.  Ne yani herkes kendi dilinde bölünmüş parçalanmış bir keşmekeşliğin içinde bir biri ile paylaşımdan yoksun, birleşimden ve ortak anlayıştan yoksun mu eğitim görecekler? İş dünyası bu paketi çok olumlu bir gelişme olarak gördü çok merak ediyorum yukarıda saydıklarımız neresi olumlu! Türk Milletinin PKK terör örgütüne ve İmralı’yla eş değer tutulması  demokratikleşmemi oluyor? Elbette demokratikleşme olmalı ancak birilerine yalakalık yaparak birilerinin onayını alarak tek taraflı demokratikleşme olmaz. Bu Ülkede yaşayan onca yükü taşıyan Alevilerin hakkı nerede!  Yavuz Sultan Selim Köprüsüne karşılık Nevşehir Üniversitesi’nin isminin Hacı Bektaş Veli olarak değiştirilmesi de ayrı bir komedi! Haa unutmadan Türkiye’ye sığınan Suriyeli misafirlerimizin 2. demokratikleşme paketinde elbette yeri olmalı çünkü Türkiye’ye yerleşen yaklaşık 1 milyon Suriyelinin de bu konuda haklı talebi olacaktır. Türklere sormaya gerek yok onlar zaten demokratik!

Yalnız, yazık PKK VE BDP bu paketi olumlu bulmadılar ama az bununla yetinin, diğer istek ve arzularınız İÇİN 2. PAKETİ BEKLEYİN.. Çünkü Demokratikleşmenin Adresi belli!

En tirajı komik hikaye de dünya üzerinde tüm ülkelerin çocukları antlarını okurken hatta Kürdistan çocukları da dahil Türk çocuklarının bundan mahrum bırakılmasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ADRES BELLİ!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin