AİLE HEKİMLERİNE ŞOK!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AİLE HEKİMLERİNE ŞOK!Aile hekimlerine acil servislerde çalışma zorunluluğu getirilmesinin ardından şimdi de görev yaptıkları aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezlerinde, mesai dışında da çalışma zorunluluğu getiriliyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Beyazıt İlhan konuyla ilgili şunları söyledi:
“Mecliste Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba tasarı içine aile hekimlerine ve toplum sağlığı merkezi hekimlerine çalıştıkları yerde de mesai dışı çalışma zorunluluğu konuyor. Yani aile hekimleri artık sadece mesai sonrası hastanelerin acil servislerinde ya da 112 ambulanslarında değil, aynı zamanda aile sağlığı merkezlerinde de mesai sonrası çalışmaya zorlanıyorlar.
Bu, doktorlara inanılmaz bir iş yükü getiriyor. Dinlenme hakları ellerinden alınıyor, çalışma koşulları iyice zorlaştırılıyor. Bu şekilde verilen sağlık hizmeti ciddi biçimde aksamalara neden olacaktır. İtirazlarımızı dile getiriyoruz. Maddenin yasalaşmaması için fiili mücadelemizi sürdüreceğiz. Tek isteğimiz yurttaşlara nitelikli sağlık hizmeti verilmesi ve ve sağılık çalışanlarının dinlenebilmesi, kendilerine zaman ayırabilmeleri.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
AİLE HEKİMLERİNE ŞOK!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin