ALLIANZ TRADE, Gaziantepli şirketlere “ticari alacak sigortasını” anlattı

featured
ALLIANZ TRADE, Gaziantepli şirketlere “ticari alacak sigortasını” anlattı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ALLIANZ TRADE, Gaziantepli şirketlere “ticari alacak sigortasını” anlattı

Dünyada ticari alacak sigortasının lider şirketi Allianz Trade, Türkiye genelindeki şirketlere ve ihracatçılar için ticari alacak sigortasının önemine her platformda dikkat çekiyor. Bu yıl Gaziantep Ticaret Odası ev sahipliğinde, kentin önde gelen şirketleriyle bir toplantıda buluşan Allianz Trade, şirketlere tüm detayları ile “ticari alacak sigortası” ve sağlayacağı katkıları anlattı. Gaziantep’te çek performansında ülke ortalamasının üzerinde bir bozulma olduğu bilgisini veren Allianz Trade Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu, dünya çapında 1,1 trilyon euroluk ticari alacak teminatı yönettiklerini söyledi.

Allianz Trade, şirketlerin büyümelerinde sürdürülebilir olmaları ve yeni hedeflere yol almaları için “ticari alacak sigortasına” dikkat çekerek, önemi ve faydalarını anlatmaya devam ediyor. Bu amaçla organize ettiği Anadolu turnesinin ilkini Gaziantep’te gerçekleştiren Allianz Trade, Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılarak bölgede faaliyetlerde bulunan şirketlerle bir araya geldi.Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Allianz Trade Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu, Allianz Trade Dağıtım Kanalları Grup Müdürü Nazlı Berna Aktuvar’ın katılımı ile gerçekleşen toplantıda şirketlerin ticari alacak sigortası ile kendilerini nasıl güvence altına alacakları anlatıldı. Ticari alacak sigortası ile şirketlerin; hammadde ve emtia tedarik limitlerinin artırılması, alıcılarının risk haritası ile ödeme gücü ve finansal performansının takibi, yeni müşteriler ve pazarlara hızla ulaşarak ilave ciro fırsatları, hatta finansman kaynaklarına kolay erişilmesi gibi olanaklardan yararlanabildiklerinin altını çizdi.

Toplantının açılışında konuşan ve 2024 manzarasının iç açıcı olmadığını vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, zorlu geçmesi beklenen 2024 yılında karşılaşılabilecek riskleri öngörmenin ve bu risklere karşı önlem almanın son derece kritik olduğunu söyledi. “Alacak sigortası da işletmelerin bu risklere karşı korunmasında önemli bir araçtır. Ticari alacaklarımızın, nasıl riske girdiğini pandemide ve depremde gördük. Enflasyonist baskının riskine ülke olarak zaten hiç yabancı değiliz. Kısacası güvence altına alınmamış alacaklar, işletmelerimiz için ciddi mali risk oluşturabilir” ifadelerini kullandı.

ALLIANZ TRADE, Gaziantepli şirketlere “ticari alacak sigortasını” anlattı

Allianz Trade Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu yaptığı konuşmada Allianz Trade’in son açıkladığı Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’na dikkat çekerek, küresel ekonomi açısından 2024 yılının da kolay geçmeyeceğini bu nedenle şirketlerin nakit akışlarını güvence altına alarak risklerden korunmalarının önemli olduğunu vurguladı. Şirketlerin hayat sigortası olan “ticari alacak sigortası”nın risklerden korunmanın en etkili yolu olduğunu belirten Ömer Gürcan Köseoğlu, dünya çapında 1,1 trilyon euroluk ticari alacak teminatı yönettiklerini ve bunun Türkiye’deki tüm bankaların aktif büyüklüğünün üzerinde olduğunu anlattı. Allianz Trade’in dünyada ticari alacak sigortası alanında lider olduğuna dikkat çeken Köseoğlu, risk analizi yapmadaki güçlerini de sistemlerinde 83 milyonu aşkın riski izlenen firma bulunması ile açıkladı. Allianz Trade, dünyanın farklı ülkelerindeki 400’ün üzerinde kredi tahsis uzmanı ile Profesyonel Risk Yönetimi Çözümleri, Tahsilat Yönetimi ve Tazminat Ödemesi hizmetleri veriyor.

Allianz Trade ticari alacak sigortası kapsamı, uygulamaları, uygun firma profili, teminat dışı kalan şartlar, kredi tahsis ve poliçe süreci gibi detayları tüm ayrıntısıyla anlatan Köseoğlu, yüksek karşılıksız çek sayılarına ve banka kredilerindeki değişime de dikkat çekerek bütün bu risklerden korunmanın ancak alacak sigortası ile olabileceğini söyledi. “Ekonominin gelişimine paralele mali politika geçişlerinin etkisi farklı etki ve ayrışmalara neden olmaktadır. Bu ayrışma da bölgesel bazda ödeme performanslarına yansımıştır. Bölgedeki yıkıcı depremin de çok ciddi bir etkisi olmuştur, hala toparlanma faaliyetleri sürmektedir. Gaziantep’teki karşılıksız çek oranlarına baktığımızda, kredi büyümesindeki yavaşlama ile birlikte Gaziantep’in çek performansında ülke ortalamasının üzerinde bir bozulma olduğunu gözlemledik. Evvelce ülke ortalamasından oldukça pozitif ayrışmış olan Gaziantep ödeme performansının, deprem sonrası önemli ölçüde bozulduğunu son dönemde ise parasal sıkılaşmanın da etkisiyle ortalamanın da üstünde negatif şekilde ayrıştığını görüyoruz.”

Ayrıca Allianz Trade’in uzman ekonomistleri ile düzenli olarak ekonomi ve sektörler odağında raporlar hazırladığını anlatan Ömer Gürcan Köseoğlu, bu sayede şirketlere rehberlik ettiklerini belirtti. “Son yayınlanan Allianz Risk Barometresi’nde yer alan iflas raporuna göre ne yazık ki 2024 yılında iflaslarda yüzde 8 artış olması bekleniyor. Bu nedenle şirketlerin etkili bir risk yönetimi yapıp, alacaklarını ve borç tahsilatlarını yeniden gözden geçirerek olası iflas ve temerrüt durumlarına karşı önlemlerini almaları gerekiyor. Alacak sigortası ile alıcının iflası ve ödeme aczi sebebiyle faturanın vadesinde ödenmemesi hallerinde açık hesap, mal mukabili ve vesaik mukabili satışlara teminat sağlıyoruz. Böylelikle şirketlerin nakit akışlarını güvence altına alıyor ve ticari alacak risk yönetimi yapıyoruz.”

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ALLIANZ TRADE, Gaziantepli şirketlere “ticari alacak sigortasını” anlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin