ANKA’da kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ANKA’da kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı

Gaziantep Özel Anka Hastanesi’nde, Dünya Kanser Günü kapsamında hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek amacıyla açılan stant büyük ilgi gördü. Gaziantep Haber

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde kanserle mücadelede erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla stant açıldı. “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” sloganıyla hastane lobisinde kurulan stantta, ziyaretçileri bilinçlendirmek için broşürler dağıtılırken, kanserinin tanımı, belirtileri, erken teşhisinin önemi, muayenesi ve tedavisinin nasıl yapıldığı anlatıldı.
ANKA Hastanesi Yönetimi etkinlik sonrası meme kanseriyle mücadele eden hastanenin eğitim hemşiresi Cangül Şahan’a çiçek takdim etti. Dünya Kanser Günü nedeniyle hastaneye kanserle ilgili bilgilendirici görseller ve kanserde erken teşhisin öneminin anlatıldığı afişler de asıldı.

“Erken teşhis hayat kurtarır”

ANKA’da kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı

ANKA Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı, günümüzde giderek artan ve ülkemizde kalp-damar hastalıklarının ardından ölüm nedeni olarak ikinci sırada gelen kanserin önemli bir sağlık problemi olduğuna dikkat çekti. Oluştuğu dokuya bağlı olarak yüzden fazla çeşidi bulunan kanserin vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde çoğalmasıyla meydana gelen bir hastalık olduğunu söyleyen Doç. Dr. Yağcı, “Kanser belirtilerini bilmediği için kanser hastalarının çoğu teşhis için gecikmekte ve tedavi için şanslarını da önemli ölçüde kaybetmektedirler. Bu nedenle belirtilerin bilinmesi erken teşhis için son derece önemlidir. Erken teşhis tüm kanser türlerinde hayati öneme sahiptir. Tedavi için vakit kaybetmemek, tedavinin sonuç vermesi açısından oldukça önemlidir. Erken tanı yaşam kalitesi ve süresini artırır. Her kanser aynı yapıya sahip değildir. Kanser yapısına göre farklı hızla büyüyüp farklı yayılma eğilimi gösterirler. Bu açıdan kanser hastalarının tedavisinde, var olan kanser türüne göre farklı tedavilerin uygulanması gerekmektedir” diye konuştu. Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ANKA’da kanserde erken teşhisin önemi anlatıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin