Azerbaycan’da Milli Uyanış Günü kutlanıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan’da halk 17 Kasım Milli Uyanış Gününü, çeşitli etkinliklerle kutluyor.
17 Kasım 1988’de Bakü Azatlık Meydanında Ermenistan ve Kremlin eylemlerini protesto etmek için başladıkları süresiz eylem Azerbaycan ‘da Milli Uyanış Günü olarak kutlanıyor.

Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı toprak iddiaları, Dağlık Karabağ’da Ermenilerin zulmü, yüz binlerce kişinin başkent Bakü’de protesto gösterisine yol açmıştı.
Bakü’nün Azatlık Meydanı’na toplanan yüz binlerce kişi ilk kez ülke bağımsızlığını dillendirdi. Eylemler, Azerbaycan’ın dört bir tarafından gelen katılımcılarla birlikte bir milyona yaklaştı. 5 Aralık’a kadar süren mitinglere Sovyet ordusu müdahale etti.
18 Ekim 1991`de ilgili Anayasal Kararla bağımsızlığına tekrar kavuşan Azerbaycan Cumhuriyeti, kendisini Azerbaycan Halk Cumhuriyeti`nin mirasçısı ilan ettiğinde Devlet Bayrağı dahil onun tüm devlet simgelerini kabul etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 17 Kasım 2009 tarihli ve Azerbaycan Parlamentosu (AMM) 4 Aralık 2009 tarihli kararlarından sonra ise 9 Kasım “Milli Bayrak Günü” devlet bayramı olarak belirlenmiştir.

1992`den bu yana 17 Kasım, Milli Uyanış günü olarak kutlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Azerbaycan’da Milli Uyanış Günü kutlanıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin