BALAT’IN 2003 ÖNGÖRÜLERİ,2015 DEVLET POLİTİKASI OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, 2003 yılında gazetelere vermiş olduğu demeçte Çin’in Kalkınma Planı ve Liberal Ekonomiye geçiş sürecinin Türkiye’de de uygulanmasını gerektiğini böylece Türkiye ekonomisinin kalkınacağını dile getirmişti. 2015 yılında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin ile kültürel, ticari ve bütün alanlarda neler yapabilirizi görüşme fırsatını yakaladıklarını ifade etti.
Çin ziyareti kapsamında gerçekleştirdiği temaslarda “Kültürel, ticari, bütün alanlarda neler yapabilirizi” görüşme fırsatının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geleceğe yönelik planlarla ilgili bakan arkadaşlarımıza gerekli talimatlar verildi. Bundan sonraki süreçte gerek bakan arkadaşlarımız işin takipçisi olurken, gördüğünüz gibi yaklaşık 120 kadar bizden, 160 civarında da Çin tarafından iş adamının katıldığı bir iş konseyi toplantısını da gerçekleştirmiş olduk. İş konseyi toplantısında da iş adamlarımız birbirleriyle sektörel olarak görüşmeler yaptılar” diye konuştu.
Konsey toplantısının kapanışında da iş adamlarına hitap etme imkânı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Bu süreç inanıyorum ki iş adamlarımızın heyecanına heyecan katmış oldu. Bundan sonraki süreci bizimde takip etme imkânımız olacak” ifadelerini kullandı.
Erdoğan’ın Çin ziyareti MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat’ın 2003 yılında gazetelere vermiş olduğu “Kapımızda ki ekonomik tehlike Çin” demecini ve 2005 yılında vermiş olduğu “Kurtuluşun Yolu Çin” röportajını akıllara getirdi. Balat, 12 yıl önce söylediği iki ayrı demecinde de “Çin de uygulanan ekonomik model, Çin ekonomisini korkulacak bir boyuta ulaştırıyor. İnançla uygulanan bu modeli bizde vakit kaybetmeden inceleyip gereken tedbirleri almalıyız. 20 yıllık akıllı kalkınma planı ve liberal ekonomiye geçiş sürecinde Çin hiçbir zorluk çekmedi. Yaptıkları şey yabancı sermayenin önünü açmaktan ibaret. İşi o kadar pratik hallettiler ki. Yatırımcıya bir günde istediği bütün izinleri verip, işe başlattılar.1991 yılında 47 bin projeye, 1993 yılında 130 bin projeye yatırım izni verdiler. Bu şekilde son teknoloji dâhil birçok ekonomik ürünü ihraç etme şansını buldular. Böyle bir devin karşısında kim durabilir, bizimde bütün sivil toplum örgütlerimiz bu konuda çalışmalıdır. Hükümetimiz ihracat konusunda bütün engelleri kaldırmak için kolları sıvamalıdır. Biz sanayicilere düşen görev ise bu rüzgârı arkamıza alıp ihracat seferberliğine çıkmamızdır” demişti.
“YAPILMASI GEREKEN KLASİK YÖNTEMLERİ BIRAKARAK MODERN PAZARLAMA YÖNTEMLERİNİ HAYATA GEÇİRMEKTİR”
12 yıl önce söylediği bu sözlerin şuan da devlet politikası olduğunu dile getiren Muharrem Balat; “Çin bu ekonomik modeli korkusuzca uyguladı ve çok ta başarılı oldu. Ülkemizde bürokratik engeller çok fazla olduğundan yabancı yatırımcı sayısı az. Şuan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu modelin Türkiye’de de olması için girişimlerde bulunuyor. Bu proje eğer tam anlamıyla gerçekleştirilirse Türkiye ekonomik anlamda gelişecektir. Yapılması gereken klasik yöntemleri bırakarak modern pazarlama yöntemlerini hayata geçirmektir. Sivil Toplum Örgütleri ve kuruluşlardaki pazarlama birimleri kendini finanse edebilmeli ve konularında dünyanın her yerinde ihtiyaçları tespit edip ihracat imkânlarını araştırmalıdır. Devlet ise bu kuruluşlara gittikleri ülkelerde siyasi destek vermelidir” diyerek sözlerini noktaladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BALAT’IN 2003 ÖNGÖRÜLERİ,2015 DEVLET POLİTİKASI OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin