Başkan Şahin Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınlar Zirvesine Katıldı

featured
Şahin: “Berat; Af, Arınma, Mağfiret ve Kurtuluş Vesilesidir”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Şahin Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınlar Zirvesine Katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen, “Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi” kapsamında “Siyasette Kadın” panelinde konuştu. Panelde Başkan Şahin, yoğun çalışma temposundan bahsederek, “Tabi edindiğim görev sorumluluklar ışığında aile noktasında bazı eksikliklerim de meydana gelmedi değil, dün mesela benim 31’inci evlilik yıl dönümümdü ama eve gece saat 11’de gittim. Bu iş, bazı şeylerden feragat ettirmeyi gerektiriyor” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Turkuvaz Medya Merkezi’nde Sabah Gazetesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye’nin güçlü kadınlarını bir araya getiren Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nde yapılan “Siyasette Kadın” paneline Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin video konferans yöntemiyle katıldı. Moderatörlüğünü Cansın Helvacı’nın yaptığı panele Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Daily Sabah köşe yazarı Merve Şebnem Oruç ile Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece katıldı. Panelde kadının siyasetteki yeri, yaşanan zorluklar, iş hayatındaki rolü ve yapılan çalışmalar konuşuldu. Başkan Fatma Şahin yaptığı konuşmada görevleri nedeniyle yoğun çalışma temposundan bahsederek “Tabi edindiğim görev sorumluluklar ışığında aile noktasında bazı eksikliklerim de meydana gelmedi değil, dün mesela benim 31’inci evlilik yıl dönümümdü ama eve gece saat 11’de gittim. Bu iş, bazı şeylerden feragat ettirmeyi gerektiriyor” dedi.

 Şahin: Artık Kadın  Bakan, Kadın Belediye Başkanı Tuhaf Bir Durum Olarak Görülmüyor

Panelde, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir kadın olarak siyasi hayatının başlangıcında birçok sıkıntı yaşadığını söyleyerek, “Birebir iletişimde dikkate alınmam için ayrı bir mücadele verdim. Milletvekilliği adaylık sürecimde gerçekleştirdiğim ziyaretlerde eşim de bana eşlik etmişti. O sıralarda ikili muhabbet, ziyaret gibi durumlarda benden çok eşimle diyalog kuruluyordu. Eşim İzzet Şahin, her seferinde ‘milletvekili adayının kendisi olmadığı söyleyerek beni işaret ediyordu. Buralardan geldik. Parti içerisinde parti de erkek siyasi isimler uçakla seyahat ederken kadın siyasiler otobüsle ulaşımını gerçekleştiriyordu. O süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu çifte standarda ‘dur’ dedi ve yeni bir süreç başladı. Biz o süreçleri yaşayarak günümüze geldik.  Kadın mücadelesinde büyük bir değişim ve dönüşüm oldu ve bu durumda sürmekte. AK Parti, ikinci kadın devrimini yapmıştır. Biz sosyal politikaları tamamen kadın merkezli yaptık. Bu sonuçlar da tesadüf değil. Çocuğun okutulamadığı durumlarda anneye maddi destekte bulunduk. Eşi vefat eden kadınlara keza düzenli yardımlarda bulunduk. Kadını merkeze koyan, kadına özgüven veren, kadını siyasete çeken ve kadını her alanda yetiştiren bir anlayışı günümüzde hâkim kılındı.  Siyasi hayata yer alma noktasında ailem ve eşimden büyük destek gördüm. Ailem, ‘sana güvenenlerin güvenini karşılıksız bırakmama için üstümüze düşen neyse yapmaya hazırız’ demişti. Büyük bir fırsat veriliyordu. ‘Kadından vekil, kadından bakan olur mu?’ gibi açıklamaların arasında sizin üzerinize düşen sorumluluk kuşkusuz daha da belirgin hale geliyor. Bölge için konuşmak gerekirse de ‘kadından belediye başkanı olur mu?’ tarzından değerlendirmelerle karşı karşıya kaldık. Büyük bir fedakârlık gerektiriyor. Tabi az önce bahsettiği eleştiriler bugün kalmadı. Normalleştik. Artık, kadın bakan, kadın belediye başkanı tuhaf bir durum olarak görülmüyor” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Başkan Şahin Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınlar Zirvesine Katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin