Büyükşehir Personelleri İçin Toplu İş Sözleşmesi Gerçekleşti

featured
Büyükşehir Personelleri İçin Toplu İş Sözleşmesi Gerçekleşti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası ve Öz Güven-Sen Sendikası iş birliğinde Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan 6 bin 317 şirket personelinin gelir ve çalışma koşullarını iyileştirecek Toplu İş Sözleşmesi için imzalar atıldı. En düşük asgari ücret 3 bin 557 liraya ulaştı

Çalışan haklarını korumak, personelin gelir tablosunu mevcut yaşam koşulları çerçevesinde güncel tutarak ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla Büyükşehir Belediyesi, HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası ve Öz Güven-Sen Sendikası iş birliğinde Büyükşehir Konferans Salonu’nda Toplu İş Sözleşmesi hayata geçirildi. 2 yıl süresini kapsayacak Toplu İş Sözleşmesi kapsamında belediye bünyesinde hizmet veren GAZİAĞAÇ, GAZİBEL, GAZİKÜLTÜR ve Gazi Danışmanlık’a bağlı şirket personellerinin maaşlarına ortalama 693 Türk lirası, ikramiye ve bayram yardımlarıyla da toplamda 810 lira zam yapıldı. Ayrıca sözleşme ve yeni geliştirilen prim sistemi ile eşit işe eşit ücret anlayışına göre maaş farklarının kapatılması, sosyal iyileştirmeler ve zamlarla beraber yüzde 20,6 oranında gelir artışı gerçekleştirildi. En düşük asgari ücretse 3 bin 557 liraya ulaştı.

İmza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ve hazır bulundu.

Başkan Şahin: Yüzde 94, Eşit İşe Eşit Ücreti Başardık

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında işçi-işveren ilişkisi, kadın işçinin yaşadığı zorluklar ve mücadeleler konusunda yaşamından kesitler sundu. Başkan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gaziantep’e göreve geldiğimde eşit işe eşit ücretin sağlanamadığını aynı işi yapan personeller arasında gelir makasının çok açık olduğunu gördük. Benim amacım her zaman performansa dayalı olarak çalışıp işi ehline vermek oldu. Adaletli davranarak helal kazancın yanında nitelikli çalışma anlayışı da çok önemlidir. Bugün, yüzde 94 eşit işe eşit ücreti başardık. Hamdolsun. Dolayısıyla siz değerli personeller mutlu değilse benim bu şehir için fark yaratmam çok zor. Her imkanın birer imtihan olduğunu biliyorum. Benim imtihanımın da sizinkinden daha fazla. Sizin imtihanınız da bu çatıda olmayanlardan daha fazla. Siz çok önemlisiniz. İki milyon bize emanet. O yüzden bu sorumluluğun altından kalkabilmemiz için bizim için edilen duaların devam etmesi lazım. Ama şunu da gördüm, iman varsa imkan da vardır. Pandemiden dolayı ciddi bir şekilde gelirlerimizin azaldığı yadsınamaz bir gerçek. Maaşları veremeyecek duruma gelir miyiz diye gece yarıları defalarca uyuyamadığımı hatırlıyorum. Bir Fatma Şahin, yalnız başına hiçbir anlam ifade etmez. Sizlerin desteği olduğu sürece bu kente ilişkin hizmetler daimî olabilir.”

Arslan: Türkiye’deki Çalışma Hayatında En Büyük Reformu Gerçekleştirdik

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise  şunları aktardı: “Kamuda çalışan işçilerimizin bugünlere kadar gelmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a huzurlarınızda teşekkür etmek isterim. Bu süreç, geldiğimiz bu nokta, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin çalışma hayatına ilişkin en büyük reformudur. Bunun altını çizmemiz gerekiyor. 2017 yılına geldiğimiz zaman Türkiye’deki bakanlıklar, yerel yönetimler, üniversiteler ve özel idareler de dahil kadrolu işçi sayısı toplamda sadece 180 bin idi. Biz, bir çırpıda 180 bin kamu işçisinin yanına yaklaşık 1 milyon kamu işçisi ilave ettik. Küreselleşme, liberalleşme ve neoliberal dalgalanmalara rağmen Türkiye kendi sosyal modelini ortaya çıkararak hiç kimsenin tahmin etmediği büyük bir reform hayata geçirdi.  Bu doğrultuda emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Bu toplu iş sözleşmesi ile elde edilen rakamlar Türkiye’nin en yüksek rakamları değil elbette. Sizin arzu ettiğiniz büyük metropolde yaşayan insanların ihtiyaçlarının tümünü karşılayacak rakamlar da değil. Ama bardağın dolu tarafına da bakıldığında önemli bir yol kat edildiğini görüyoruz. İmkanlarımız sonuna kadar kullanıldı. Başkanımız Fatma Şahin de keza bu mücadelede büyük rol aldı.”

Tanrıöver: Refah Ve Huzur İçin Var Gücümüzle Çalışıyoruz

HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver, “HAK-İŞ Konfederasyonu’muza bağlı Hizmet-İş ve Özgüven-Sen sendikalarımız ile Gaziantep büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, GAZİBEL, GAZİAĞAÇ, Gazi Danışmanlık, GAZİKÜLTÜR bünyesinde görev yapan 6317 personel için toplu iş sözleşmesi için burada bulunmaktayız. HAK-İŞ Konfederasyonu, kentte önemli bir gücü temsil etmektedir. Bu başarımızı da kuşkusuz siz üyelerimizden aldığımız gücün yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de büyük destekleri oldu. Gaziantep şube yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden beri şehrimize daha iyi bir hizmet verebilmek ve personellerimizin refah ve huzur içerisinde çalışabilmesi adına var gücümüzle gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir Personelleri İçin Toplu İş Sözleşmesi Gerçekleşti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin