“10 Milyar Dolar Hedefine Koşarak İlerliyoruz”

featured
Başkan Ünverdi, “10 Milyar Dolar Hedefine Koşarak İlerliyoruz”
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“10 Milyar Dolar Hedefine Koşarak İlerliyoruz”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, eylül ayında Gaziantep’ten 927 milyon 947 bin dolar ihracatla aylık bazda en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını söyledi.

“10 milyar dolar hedefine koşarak ilerliyoruz” diyen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Pandemi koşullarının etkisiyle uluslararası tedarik zincirinde yaşanan onca soruna rağmen Gaziantepli sanayicilerin büyük bir kararlılıkla yaptıkları ihracatla ülkemize döviz girdisi sağlamayı sürdürdüğünü kaydetti.

Aylık ihracatta 1 milyon dolar rakamına da çok yaklaşıldığının altını çizen Ünverdi, “Özveriyle çalışan sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı, çalışanlarımızı ve emeği olan herkesi yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

“10 Milyar Dolar Hedefine Koşarak İlerliyoruz”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Başkan Ünverdi, geçtiğimiz yıl eylül ayında Gaziantep’ten 760 milyon 694 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu yılın eylül ayında yüzde 22 oranında artışla 927 milyon 947 bin dolar ihracata ulaşıldığını belirtti.

Hem aylık hem dönem bazında Gaziantep’in en fazla ihracat yapan iller arasında 5. sırada yer aldığını dile getiren Ünverdi, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yılın ocak-eylül döneminde Gaziantep’ten 5 milyar 539 milyon 432 bin dolar ihracat gerçekleştirmiştik. Bu yılın aynı döneminde ise yüzde 32,6 oranında artışla 7 milyar 344 milyon 534 bin dolar ihracat yapma başarısı gösterdik. Gaziantep her platformda başarılarıyla gıpta ile bakılan bir şehir ve omuz omuza vererek bu rakamları yenilikçi üretimlerle daha da artırarak yolumuza devam edeceğiz. 6 ekimde düzenleyeceğimiz Gaziantep’in Yıldızları Ödül Töreni ile de firmalarımızın başarılarını taçlandıracağız. Ülkemize değer katan, istihdam oluşturan, taş üstüne taş koyan tüm firmalarımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.”

Sağlık Haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“10 Milyar Dolar Hedefine Koşarak İlerliyoruz”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin