Bayrak: “Tekrar Ediyoruz; Kesinlikle Uzaktan Eğitime Geçilmeli”

featured
Bayrak: "Tekrar Ediyoruz; Kesinlikle Uzaktan Eğitime Geçilmeli"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayrak: “Tekrar Ediyoruz; Kesinlikle Uzaktan Eğitime Geçilmeli”

Gaziantep Kent Konseyi Başkanı, Dr. Samet Bayrak  Covid-19 bulaşı riskine karşı okulların uzaktan eğitime geçmesi konusunda uyardı. Bayrak: “Tekrar Ediyoruz; Kesinlikle Uzaktan Eğitime Geçilmeli”

Başkan Bayrak yayımladığı yazılı açıklamada:

Milli Eğitim Bakanlığını uyarı ve tavsiyeler başlıklı Gaziantep Memursen ve Eğtim Bir-Sen Başkanı aynı zamanda Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ahmet Gök’ün  14.07.2020 tarihinde hazırlanan  yine Başkan Yardımcımız Ahmet Gök ve Gaziantep Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Prof.Dr.Habib Özgan öncülüğünde 16.07.2020 tarihinde hazırlanan raporları ve raporlarda yer alan uyarılarını bugün bir kez daha hatırlatmak isterim.

18 milyon öğrenci ve yaklaşık 2milyon eğitim çalışanı yüz yüze etkileşime geçtiğinde bulaş riskinin kat be kat artacağı, pandemi sürecinin sağlık açısından işin içinden çıkılmaz bir hal alacağı, aslında bu sistem tüm okulları açmak demek diye ifade edilmese de sürü bağışıklık sistemine geçmek anlamına geleceği,  sağlık sistemimiz ne kadar güçlü olursa olsun sağlık hizmetini zorlayacağı ve sadece sağlık alanında değil toplum genelinde sosyolojik ve psikolojik olarak ciddi krizlere yol açacağı belirtilmişti.

Yüzyüze eğitimin başlaması için Epidemiyoloji Bilim Kuruluna uygun olarak öğretmenlerin, eğitim başlamadan önce 2 kez aşılanması ve 2.doz yapıldıktan 15 gün sonra eğitime başlanması gerekirken öğretmenlerin daha yeni, eğitim devam ederken aşılanmaya başlanması bilimsel kurallara uymamaktadır. Ayrıca, yüzyüze eğitim başladıktan sonra bulaşmayı önlemek, semptom vermeyen olguları tespit etmek için öğretmen ve öğrencilere haftada bir genel tarama yapmak gerekmektedir. Oysa bu uygulamalar yapılmadan yüzyüze eğitimi açmak, okuldan eve virüs taşınmasına neden olacaktır.

Ancak, sınava girecek olan 8. ve 12. Sınıf öğrencilerine; gerekirse sadece bu öğrencilerimizin katılabileceği, kısa süreli yüzyüze derslerde dahil olmak üzere her türlü desteğin sağlanacağı, sınava yönelik çalışma yapılabilir.  Ayrıca bu uygulama da yukarıda belirtildiği gibi öğretmenlere aşı ve eğitimde yine öğretmen ve öğrencilere tarama testi mutlaka yapılmalıdır.

Gaziantep özelinde tercih edilmesi gereken yöntemin “ uzaktan eğitim yöntemi” olduğu kanatinde olduğumu tüm kamuoyuna saygıyla arz ederim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bayrak: “Tekrar Ediyoruz; Kesinlikle Uzaktan Eğitime Geçilmeli”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin