Bilinci kapalı geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı

featured
Bilinci kapalı geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilinci kapalı geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı

Gaziantep’te evinde aniden rahatsızlanan 72 yaşındaki Nazmiye Sabouni bilinci kapalı olarak geldiği ANKA Hastanesi’nden uygulanan tedavi sonrası yürüyerek ayrıldı.

Gaziantep’te evinde aniden rahatsızlanan 72 yaşındaki Nazmiye Sabouni ailesi tarafından Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne getirildi. Hastaneye bilinci kapalı halde getirilen yaşlı kadının solunum yetmezliği bulunduğu ve kısmi felç geçirdiği tespit edildi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seyfi Yılmaz tarafından muayene edilen Sabouni yoğun bakım ünitesinde hemen tedaviye alındı. 17 günlük tedavi sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Bilinci kapalı bir şekilde geldiği hastaneden yürüyerek ayrılan yaşlı kadın, ”Hayatta en önemli şey sağlık. Adeta yeniden doğdum. Allah doktorlarımızdan razı olsun” dedi.

Nazmiye Sabouni’nin tedavisini gerçekleştiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seyfi Yılmaz, bu gibi durumlarda erken müdahalenin önemli olduğuna dikkat çekti. Dr. Yılmaz, “Hastamız bize geldiğinde bilinci kapalıydı, kısmi felç durumu vardı. Solunum yetmezliği ve böbrek yetmezliği bulunuyordu. Vakit kaybetmeden tedaviye başladık. KOAH, kalp ve damar hastalıkları ve ağır zatürre gibi akciğere ilişkin enfeksiyon hastalıklarında solunum yetmezliği gelişebilir. Bu durum ileri boyutlara vardığında vücuttaki oksijenlenmenin bozulmasına ve ölüme kadar gidebilen ciddi sorunlara yola açabilir. Diğer yandan tıpkı beyin kanamasında olduğu gibi beyindeki kılcal damarlar veya küçük toplardamarlarda tıkanıklıklar da meydana gelebilir. Her iki durumda beyinde oluşan kanama kısmi veya tam inmeye yol açarak ciddi hayati tehdit oluşturulabilir. Böbreklerin düzgün çalışmamasına bağlı olarak kanda sodyum, potasyum ve benzeri maddelerde birikme meydana gelir. Ciddi solunum yetmezliği ve böbrek yetmezliği bulunan hastamıza tedavi süreci boyunca yoğun bakım ünitemizde solunum ve hayati fonksiyonları açısından sürekli takip altında tuttuk. Bozulmuş kan değerlerine bağlı olarak hastalarda ciddi komplikasyonlar meydana gelebileceği için yoğun bakım ünitemizde kan bulguları normale dönünceye kadar da tedavi sürecinde müşahede altında tuttuk ve uyguladığımız tedavi sonrası bilinci kapalı olarak hastanemize gelen hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News   Narkoz

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bilinci kapalı geldiği hastaneden yürüyerek ayrıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin