BİLKEN’LE YUMURTALI GÜNLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİLKEN’LE YUMURTALI GÜNLERDünya yumurta günün Bilken Yumurta tarafından demokrasi meydanında yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ziyaretçilere yumurta dürümü ve yumurta dağıtımının yapıldığı etkinlik Gaziantepliler tarafından yoğun ilgi gördü.

Her yıl Ekim ayının ikinci Cuma günü dünya’da yumurta günü olarak kutlanıyor. Dünya Yumurta Günü kapsamında Bilken Yumurta tarafından demokrasi meydanında vatandaşlara yumurta durum dağıtıldı. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinlikte yumurta dürümü ve yumurta dağıtımı yapılırken, yumurtanın faydaları anlatıldı.

Bilken Tarım Gıda San. Tic. Ltd. Şti sahipleri Bilal Çeker ve Kenan Uygur’un da katıldığı etkinlikte konuşan Bilken Yumurta Genel Müdürü İbrahim Algın 1996 yılında alınan bir kararla yumurta tüketimini arttırmak, yumurtanın faydalarını insanlara anlatmak için tertip edilen bir gün olan Dünya yumurta gününün Türkiye’de son 5 yıldır kutlanmaya başlandığını, Bilken yumurta olarak farklı etkinliklerle Gazianteplilere yumurtanın faydalarını anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Algın; “ yumurta üreticileri birliğinin organizesi altında kutlanan dünya yumurta günü, Gaziantep’te de son iki yıldır Bilken Yumurtanın öncülüğünde kutlanmaya devam ediyor. Her yıl daha değişik aktivitelerle amacımız yumurtanın faydalarını insanlarımıza anlatmak, yumurta tüketimi konusunda insanları bilinçlendirmek ve her yıl hızla artan yumurta üretimi konusunda insanları bilinçlendirmektir. Malum Türkiye, yumurta ihracatında 2012 yılı sonunda 320 milyon dolarlık ihracatla Hollanda’dan sonra dünya 2.si olmuş bir ülkedir ve bu da bizim haklı gururumuzdur. Bu günü bizde güzel bir etkinlikle kutlamak için buradayız ve vatandaşlarımıza yumurta dürümü dağıtıyoruz. Güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. İnsanların besin değeri yüksek olan Bilken yumurtalarından mahrum kalmamaları dileğiyle.

TÜRKİYE YUMURTA İHRACATINDA DİKKAT ÇEKİYOR

Uluslararası Yumurta Komisyonu’nun (IEC) 1996’da ilan ettiği “Dünya Yumurta Günü”, dünyanın birçok ülkesinde ve son beş yıldır da Türkiye’de kutlanıyor. Bu yıl 11 Ekim’de kutlanan Dünya Yumurta Günü’nde, 2011 yılında 284 milyon dolarlık yumurta ihracatını 2012 sonunda 350 milyon dolara çıkaran Türk kanatlı sektörü, ihracatta Hollanda’dan sonra ikinci sıraya yerleşerek dikkat çekiyor. Son dört yıllık ihracat artışı değerlendirildiğinde yüzde 194 büyüme kaydeden sektör, dünyada en çok büyüme kaydeden ülke olarak da birinci sırada yer alıyor.

BİLKEN’LE YUMURTALI GÜNLERHEDEF TÜRKİYE’DE TÜKETİMİ ARTTIRMAK

Dünya yumurta günü kutlamaları ile besin değeri açısından özellikle çocuklar için çok önemli bir protein kaynağı olan yumurtanın Türkiye’de kişi başı tüketimini, Avrupa Birliği ülkeleri ortalamasına çıkarmanın hesapları yapılıyor. Avrupa’da yıllık kişi başı tüketim ortalaması 225 adet, Japonya’da 328, Amerika’da 247, Türkiye’de ise bu rakam 185. Yumurta üretiminde ilk 10’da, ihracatta ise ikinci sırada olan Türkiye için bu rakam oldukça düşük. İçeriğinde özellikle çocukların zihin gelişimi için gerekli olan kolini de barındıran yumurta protein ve Vitamin bakımından da çok değerli bir besin. 7’den 70’e herkesin tüketmesi gerekiyor. Bilken Yumurta olarak bu konuda sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz. Yıl içinde dönemsel olarak farklı yumurta yardımları da yapıyoruz. Hedefimiz ihracatımızı artırırken, ülkemizde de yumurta tüketimini artırabilmek ve sağlıklı nesiller yetişmesine yardımcı olabilmek.

SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR YUMURTANIN ADRESİ BİLKEN YUMURTA

Bilken Tarım Gıda San. Tic. Ltd. Şti. 2010 yılında “Sağlıklı ve güvenilir gıda sloganıyla” üstün teknoloji, uzmanlaşmış iş gücü, doğallık ve hijyen faktörlerini biraraya getirerek kurmuş olduğumuz tesisimizde tüketicilerimize eksiksiz hizmet vermeye devam etmektedir. Amacımız; anne sütünden sonra en değerli besin olan yumurtayı üstün teknoloji, doğallık ve hijyen gibi kavramları biraraya getirerek üretmek; ve yapılan bu üretimle sektörde saygınlığı ve güvenilirliği en üst düzeyde tutan bir şirket haline gelmekti ve bunu da büyük ölçüde başardık. Bilken Yumurta bünyesindeki 100.000 civciv kapasiteli civciv büyütme ünitesinde uzman veteriner ve zooteknis mühendislerin kontrolünde sağlıklı yumurtacı tavuklar yetiştirmek için gerekli tüm hassasiyeti gösteriyoruz.

 Tesislerimiz bünyesinde üstün teknoloji, hijyen, hayvan sağlığı gibi etkenleri gözardı etmeksizin, 500 bin kapasiteli  modern yumurta üretim çiftliklerimiz bulunmaktadır.

Kümeslerdeki yumurtalarımız , günlük olarak sensörlü konveyörlerle tasnif ünitesine taşınarak, Türkiye’de sadece sektör öncüsü birkaç büyük tesisin kullandığı ve ciddi bir yatırım gerektiren tasnif makinesinden geçmektedir. Bilken Yumurta tesislerinde yumurtalar tasnif ünitesine taşındıktan sonra yumurtaların üzerindeki toz, tüyler, hava yardımı ile temizlenmekte ve kirli, kırık, gizli kırık yumurtalar el değmeden ayıklanarak tüketiciye temiz , kırıksız ve kaliteli yumurta tüketme imkanı sağlanmaktadır. Yem Gıdadır felsefesiyle son teknoloji ve doğal gıdaların harmanlanmasını sağlayan yem tesisimizde günlük 360 tonluk üretim kapasitesine sahibiz. Herkese sağlıklı ve Bilken’li günler diliyoruz”dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BİLKEN’LE YUMURTALI GÜNLER

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin