Bin Bağlama Bin Umut konseri büyüledi

featured
Bin Bağlama Bin Umut konseri büyüledi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bin Bağlama Bin Umut konseri büyüledi

Gaziantep’te Bin Öğrenci İle “Bin Bağlama Bin Umut” Konseri Düzenlendi

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gönüllü Hizmet Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen “Bin Bağlama Bin Umut” konseri, Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Proje kapsamında bağlamalar okullara dağıtıldı. Konser, yaklaşık iki yıldır öğretmen ve öğrencilerin yoğun çalışmaları sonucunda organize edildi. Konserde, bin öğrenci bağlama çalarken, 70 öğretmen korist olarak sahne aldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Güneş’in yönettiği bu büyük orkestrada, Anadolu’nun kadim enstrümanlarından biri olan bağlamanın büyüleyici sesi, izleyicilere müzik şöleni sundu. Düzenlenen konsere Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Bin Bağlama Bin Umut konseri büyüledi
Vali Çeber: Bu Manzara Bizim Tarihimiz, Kültürümüz

Konserin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, gençlerin ve öğretmenlerin projeye olan katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Bu manzara Gaziantep’in görebileceği en güzel manzaralardan biridir. Bu manzara bizim tarihimiz, özümüz, duygularımız, kültürümüzdür. Hepimiz buradayız. Projeye destek vermekten gurur duyuyorum. Değerli İnal Aydınoğlu ve ailesine desteklerinden dolayı şehrim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”

Başkan Şahin: Bağlama Anadolu’nun Sesi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Bağlamanın elinize çok yakıştığı sevgili gençler. Bu salon birçok programa ev sahipliği yaptı ama böylesini görmedi. Bağlama, Anadolu’nun sembolüdür. Her meslekte başarılı olabilirsiniz, ancak bir enstrüman çalmak ruhunuzu dinlendirir ve iyileştirir. Bu yüzden müzik ruhun gıdasıdır. Hz. Mevlâna ‘Barış kalpte başlar’ diyor. Bağlama ile tüm dünyaya sevginizi ve saygınızı gönderin. Bu bağlama öyle bir çalsın ki, tüm dünya bu sevgiyle bağlansın.”

Bin Bağlama Bin Umut konseri büyüledi

Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı Aydınoğlu: Müzik Gençlerin Geleceğini Aydınlatacak

Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu, müziğin gençlerin gelişimindeki etkisine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın geleceği müzikle daha güzel olacak ve inanıyorum ki müzik onların yollarını daha güzel aydınlatacak. Bu güzel günü mümkün kıldıkları için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, “Bin Bağlama Bin Umut Projesi” kapsamında sahneye çıkan bin öğrenciden oluşan dev orkestra, izleyicilere unutulmaz bir müzik deneyimi yaşattı. Konser, sanatın birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi ve dinleyicilerin gönlünde derin izler bıraktı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Bin Bağlama Bin Umut konseri büyüledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin