BİR KEZ DAHA YIKILDIM…!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİR KEZ DAHA YIKILDIM…!

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde pusu görevinde kaza kurşunuyla hayatını kaybeden Uzman Çavuş Samet Karslı’nın eşi Tülay Karslı sağlık hizmetleri de dahil şu an hiçbir haktan faydalanamadığını, eşinin şehit olup olmadığının mahkeme kararıyla belirlenecek olmasının kendisini bir kez daha yıktığını söyledi.

BİR KEZ DAHA YIKILDIM…!Tunceli’nin Ovacık ilçesi kırsalında pusu görevi esnasında askerleri bulunduğu yerden toplamaya giderken askerler tarafından kazayla vurulduğu belirtilen Uzman Çavuş Samet Karslı’nın eşi Tülay Karslı, eşini 13 Haziran 2011 tarihinde kaybettiğini bugüne kadar geçen süreçte eşinin şehitlik statüsüne alınmaması nedeniyle çocuğu ile beraber mağdur olduğunu söyledi. Karslı; “Ben eşimle 31 Mayıs 2011 tarihinde görüştüğümde bana göreve gideceğini söylemişti. Benim aldığım bilgiye göre ise operasyonun bittiği en son gece dönüş esnasında askerleri yerinden toparlamak için kendi görev yerinden kalkıyor ve askerlerin yanına gidiyor. Bu toparlama esnasında eşim gezerken askerlerden bir tanesi ses olunca terörist sızması olduğunu zannederek yanlışlıkla ateş ediyor. Eşimin parolayı söylemediğine ilişkin medyada bazı haberler çıktı ancak yetkililer tarafından bana böyle bir şey olmadığı, askerin tamamen sızma zannederek panikle ateş etmesi sonucu eşimin şehit olduğu söylendi.  Parolayı söylemesi ile askerin ateş açması hepsi 5 saniyelik bir süreç içerisinde gerçekleşmiş ve askerin biri ateş açınca diğer askerlerde terörist zannederek ateş açmışlar. İlk açılan ateşle eşim omzundan ve vücudunun çeşitli yerlerden yaralanmış ve bunun üzerine Elazığ Asker Hastanesine kaldırılmış. Eşim 11 gün boyunca yoğun bakımda kaldı ancak kurtarılamadı ve 13 Haziran 2011 tarihinde hakkın rahmetine kavuştu. Yaklaşık dokuz aydır hiçbir şeyden faydalanamıyoruz, sorduğumuzda bize sürekli mahkemenin devam ettiği ve mahkemenin sonucuna göre işlem yapılacağı söyleniyor. Ben şu an hiçbir haktan yararlanamıyorum, sadece OYAK tarafından ve TSK Dayanışma Vakfı tarafından bana yardım yapıldı ve bununla da oturduğum evi aldım. Bunun haricinde Devlet tarafından şehitlik statüsü ile ilgili verilmesi gereken hiçbir yardımı alamadım, sağlık güvencem dahi yok tedavi olmam gerekiyor tedavi olamıyorum” dedi.

Tülay Karslı’nın babası ise Uzman Çavuş Samet Karslı’nın operasyon esnasında kaza kurşunu ile şehit olduğunu, sonuç itibariyle damadının operasyon esnasında şehit olduğunu ve böyle bir ayrımın yapılmaması gerektiğini belirterek,  dokuz aydır kızının ve torununun mağdur olduğunu söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
BİR KEZ DAHA YIKILDIM…!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin