Büyükşehir’in Yaşam Evi, İhtiyaçlı Bireylere Sıcak Bir Yuva Oluyor

featured
Büyükşehir'in Yaşam Evi, İhtiyaçlı Bireylere Sıcak Bir Yuva Oluyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükşehir’in Yaşam Evi, İhtiyaçlı Bireylere Sıcak Bir Yuva Oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yaşam Evi, yardıma muhtaç vatandaşlara ve engelli bireylere yuva oluyor. İhtiyaçlı bireylerin bir arada bulunduğu bu sıcak ortamda hem tedavileri yapılıyor hem de kişiye özel eğitimler verilerek boş zamanları nitelikli bir hale kavuşturuluyor.

Sosyal Belediyeciliğin temel unsurlarını doğrudan yerine getirmeyi gaye edinen Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmete aldığı Yaşam Evi’yle şehir genelinde, komşu illerde bakıma muhtaç olduğu gözlemlenen vatandaşların tüten bacası, ailesi oluyor. Kimileri fiziksel engeli, kimileri ruhsal problemleri kimileri de yaşlı olmasının getirdiği sorunları Yaşam Evi’nde verilen şefkatli hizmetle en aza indirgiyor ya da son veriyor. Ayrıca edindiği tedaviyle normal yaşam koşullarına paralel boyuta getirilen üyelerin, mesleki eğitimlerle bileklerine altın bir bilezik takılarak ekonomik anlamda yaşayacağı sıkıntıların önüne geçiliyor.

Görevlileriyle ve üyeleriyle her birinin büyük bir ailenin ferdi olduğu samimi bir ortam oluşturan Yaşam Evi, aynı zamanda yalnız yaşamaya mahkum kalan üyeler için de ilkleri hayata geçirip doğum günü etkinlikleri, festival havasında geçen anlamlı günler için şenlikler düzenliyor, özel bireylerin motivasyonu böylelikle her daim güçlü tutuluyor.

Büyükşehir'in Yaşam Evi, İhtiyaçlı Bireylere Sıcak Bir Yuva Oluyor

Geniş ve alanında ihtisas sahibi yetkililerin kol kanat gerdiği bu sıcak evin üyeleri, aldıkları tedavinin yanı sıra her geçen gün kurumda elde ettikleri sosyalleşme şansı, yaşadıkları ağır depresif sorunları minilimize ediyor, sosyal refleksleri gün geçtikçe fark edilir derecede normal bir hal alıyor.

Öte yandan yalnızlık problemi şikayetiyle sigara bağımlısı olduğunu öğrenilen üyelerin, sağlık testlerinin yapılmasının ardından psiko-sosyal eğilimleri yetkililerce tartışılıp stresten uzak, huzurlu, bir gündelik zamanın nasıl olması gerektiği konusunda istişareler yapılıyor ve bağımlılık problemleri ortadan kaldırılıp vatandaşların hayatında yeni pencereler açılıyor.

Engelsiz Kent Gaziantep” mottosundan ileri gelerek sınırları kaldıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı, yerel belediyelere örnek niteliği taşıyan hizmet ağıyla hem ulusal hem de küresel anlamda sosyal belediyecilik anlayışında yeni alanlar açıp insanların keşfine sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Büyükşehir’in Yaşam Evi, İhtiyaçlı Bireylere Sıcak Bir Yuva Oluyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin