Çağlar, “Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartıdır”

featured
Çağlar, "Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartıdır"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çağlar, “Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartıdır”

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şube Kadın Komisyonu Başkanı Gülizar Düşer Çağlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınların sosyal, siyasal, ekonomik ve mesleki alanlarda göstermiş oldukları gelişmelerin ele alındığı, başarılarının konuşulduğu gün olması gerekirken; ne yazık ki kadınların yıllardır çözülemeyen sorunlarının konuşulduğu gün olmuştur” diyerek açıklamada bulundu.

Başkan Çağlar, “Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları büyük önem taşımaktadır.

Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, dünyada olduğu gibi ülkemizde de ırksal, kültürel, etnik, dini  ve benzeri farklılıklar içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir. Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır. Osmanlıdan günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, İstiklal Savaşı’nın Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz. Türk kadınının yücelmesinde önderlik eden Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e bir kez deha şükranlarımızı sunarak, Büyük Türk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kadınlar sosyal hayatta, çalışma hayatında, iş gücü piyasasında hak ettiği yeri almadıkça; kadınların TBMM’de, yerel yönetimlerde, siyasette,  sivil toplum örgütlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, üniversitelerde, bürokraside üst düzey karar verici konumlarda bulunma oranları artmadıkça Kadınlar Günü anlamını yitirmektedir.

Kadınlar günü kutluyoruz ancak Dünya,7 Ekim 2023 tarihinden beri Filistin’de yaşanan toplu kadın kıyımına tanıklık etmektedir. Bu kıyım devam ettikçe Gazzeli kadınlar, anneler; çaresizlik içinde çocuklarına, ülkelerine sahip çıkmak için çırpınmaktadır. Dünya ise 3 maymunu oynayarak kadını bir kez daha yok saymıştır. Katil İsrail Devleti’nin Dünya Kadınlar Günü’nde Filistin’de katlettiği Gazzeli kadınlarımızı rahmetle anıyor, mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Aslında kadınların yaşamış olduğu bütün sorunlar kadının sorunu değil, insanlığın sorunudur.

Kadınlar Günü’nün gerçek anlamda kutlanabilmesi için; her yıl hamasi nutuklarla günümüzü kutlayan karar mekanizmalarında yer alanların sözlerinin hayatta karşılığını bulmuş olması gerekir.

Bu düşüncelerle başta şehit anneleri, kız kardeşleri ve eşleri; 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen asrın felaketinde şehit olan kadınlarımızı, kız kardeşlerimizi anarak bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çağlar, “Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartıdır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin