ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ YENİDEN YAŞADILAR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ YENİDEN YAŞADILARÖzel Seçkin Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, dünya tarihine adını yazdıran Çanakkale Deniz Zaferinin 97. Yıldönümünü “Çanakkale Geçilmez” diyerek, vatanımız için kendisini siper eden şehitlerimizi, o günleri canlandıran oyunları ile andılar.

Özel Seçkin Anadolu ve Fen Lisesi , 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul edilişinin 91. ve 18 Mart Çanakkale Zaferinin de 97. yıldönümünü kutlamak ve Çanakkale şehitlerimizi anmak amacı ile AKM Konferans salonunda anma töreni düzenledi. Özel Seçkin Koleji Kurucuları, idarecileri, öğretmenleri, öğrenciler ve velilerin katıldığı tören, saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Tören, Özel Seçkin Koleji tarih öğretmenlerinden Bahattin AVANAŞ’IN duygu dolu konuşması ile devam etti. Avanaş, “İstiklal şairimizin “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın “ diye dua etmesi o günlerin, hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve İstiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın bir göstergesidir. Böyle bir zaferin gururunu yaşatan binlerce şehit ve Gazilerimizi şükranla anıyor, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve minnetle yâd ediyoruz.”dedi.

Program, izleyenleri tarih sayfalarında yolculuğa çıkaran “Harman yeri” adlı tiyatro oyunuyla devam etti. Oyunun konusu; Gönüllü Mihmandarlar Cemiyeti Başkanı ile dedesi Anzak olan bir Avusturalyalı’nın geriye dönüşlerle devam eden sohbetlerinden oluşmaktaydı.

ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ YENİDEN YAŞADILAR

Arı burnu bölgesi, Seddülbahir bölgesi, Conk Bayırı, Çamlıktepe, Tekketepe – Anafartalar Bölgesi karargâhlarında yaşanan olayların sahneye yansıması ve Anafartalar Grubu Komutanı Albay Mustafa Kemal’in komutasındaki Türk Kuvvetlerinin, Düşman kuvvetlerini yenmesini ve dönemin koşullarından kesitlerinin sahnelendiği oyunda öğrenciler, gerçek tiyatro sanatçılarını aratmadılar.

Oyunun sonunda seyirciler, oyuncuları coşku ile alkışlayarak beğenilerini gösterdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ YENİDEN YAŞADILAR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin