CEHENNEM GELİYORUM DEMİŞTİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CEHENNEM GELİYORUM DEMİŞTİHatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda ölen vatandaşlarımıza öncelikle baş sağlığı dilemek istiyorum. Çok değil daha bir hafta önce Akçakale sınır kapısında yaşananlar ve yine daha önce Hatay sınır kapısında yaşanan bombalama eyleminin hemen arkasından hükümetin güvenlik önlemlerini arttırması gerekiyordu. Yolgeçen hanına dönen sınır kapılarından kimin girdiği kimin çıktığı kontrol altındaymış gibi gözükse de işin iç yüzü hiçte öyle değil. Bize neydi Suriye’de ki rejimden biz neden bir başka devletin iç işlerine karıştık ki… Sonuç adam elini kolunu sallayarak geldi ve 43 kişinin ölümüne yaklaşık 100 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Yine her zaman ki gibi Türkiye güçlü bir ülke naraları… Sanırım bu iyi günlerimiz yarın öbür gün içeri alıp bağrımıza bastıklarımızda hançeri kalbimize saplamaktan hiçte kaçınmayacak ve verdiğimiz ekmeğin karşılığını hakkı ile ödeyeceklerdir. Bu iyi günlerimiz. Halkı sağduyuya çağırmakla bu işler bitmiyor. Bir yerden çözüm üretirken diğer taraftan çözümsüzlüğe sürüklediğiniz ülkemizin geldiği noktaya bakın. Biz kimi bağrımıza bastıysak sırtımızdan vurulduk. Çözüm dedik düğüm oldu.  Suriye’ye demokrasi gelsin dedik ülke kan gölüne dönmeye başladı. Bu işin en büyük vebali hükümetindir. Şimdi ayıklayın pirincin taşını!

OLDU DA BİTTİ MAŞALLLAH!

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Ticaret Odası seçimleri yapıldı. Hiç beklenmedik oyunlarla beklenmedik isimler iş başına geldi. Değişim olmalıydı ve oldu. Fakat birileri aniden bir aday çıkardı ve oyların bölünmesini sağladı. Amaç Mehmet Aslan’ın GTO’ dan  gitmesini sağlamaktı. Kaldı ki Mehmet Aslan’ın meclis üyesi olmasını bile istemeyenler iyi bir senaryo hazırladı. 22 yıl boyunca Gaziantep’e emek veren Mehmet Aslan bana göre hiçbir şekilde aday olmamalıydı. Çünkü değişimin zamanının geldiğini ve kendisinin orada olmaması gerektiğini sanırım biliyordu. Çiçeği burnunda başkanımız Eyup Bartık eminim GTO’ya taze kan pompalayacaktır. İnşallah yönetilmez yönetir umudu ile hayırlı uğurlu olsun demek isterim. Çünkü bazı eller bazı yerlere el attı mı orayı yönetmeyi bırakın topaç olur çıkarsınız. GTO güçlü ve Gaziantep’in atar damarıdır. Karşı gruptan Meclis başkanı Ali Yener’in seçilmesi ve listede ki bazı isimler, bazı siyasi düşüncelerin sanki GTO kapışması ve paylaşımı gibi dursa da umarız iyi bir takım ruhu ile çalışıp Gaziantep’e hizmet ederler.

GTB’DE ZAFER KİMİN?

CEHENNEM GELİYORUM DEMİŞTİ

Evet!  bu hafta da Gaziantep Ticaret Borsası seçimlerini izledik. Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Ömer Çelik, “Demokratik ortamda başlayan seçimlerin borsamıza ve üyelerine hayırlı olmasını diliyorum. Kazanan Türkiye ve Gaziantep olsun” diyerek başladığı bu güzel güne,  sanki söyleyeceği çok şey varmışta söyleyemiyormuş gibi geldi bana. Ticaret Borsası Başkan adayı ve aynı zamanda son 4 yıldır GTB Başkan yardımcılığı yapan Ahmet Tiryakioğlu ile yarışan Ömer Çelik seçimi kazanmak için sanırım pekte uğraşmadı ve kaybetti. Önümüzde ki günlerde yapılacak olan başkanlık seçiminde gözlemlediğim en dikkat çekici şey GTO Mehmet Aslan’ın meclis üyesi olmasını bile engellemeye çalışanlar aynı zaman da Ömer Çelik’in de meclis üyesi olmasını istemiyordu. Sanırım ANKARA bu işe kafayı takmış dersine iyi çalışmış ve istediğini koparmıştı. Nitekim seçimden sonra sohbet ettiğimiz Çelik “ben yönetirsem ANTEP’ten yönetirim. Biz Gaziantep değil Türkiye’de seçime girdik” demesinin altında başka şeyler yatıyordu. Bu işin içinde başka işler var. Akşamüzeri 133 oy,   telefon trafiği ile gece saatlerinde 80 oya düşmüş ve sandıktan 77 oy çıkmış. Ne diyelim her zaman ki gibi oldu da bitti maşallah!

Yeni dönemde değişim sürecinin başladığı odalarda henüz temizlik bitmiş değil biraz uzun sürse de bazıları bu işin üstesinden gelecek. Uzun yıllar koltuklara çakılı kalmak tabii ki doğru bir şey değil fakat bu tür kurumların siyasete bulaşmaması gerektiğine inanıyorum, en önemliside  ANKARA’dan değil Gaziantep’ten yönetilmesi gerektiği esastır. Tek üzüntü ve endişem bir gazeteci olarak budur. Çünkü son dönemlerde ben merkezli yönetimler ve işleyişlerin artması beni ve benim gibi birçok insanı rahatsız etmektedir. Neyse her işte bir hayır vardır diyoruz, kim bilir belki önümüzde ki yerel seçimlerde adaylıkları söz konusu olur ve her iki ismi de siyasi arenada görmeye devam ederiz.

Mehmet Aslan ve Ömer Çelik gibi dolu iki ismi siyasi arenada görmenin zamanı geldi sanırım.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CEHENNEM GELİYORUM DEMİŞTİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin